Dolar

32,4481

Euro

34,4846

Altın

2.474,81

Bist

9.679,80

'Şam, İdlib'den sonra Fırat'ın doğusuna yönelecek'

İran dini lideri Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Esed rejimine bağlı İran ve Rusya destekli ordunun İdlib'in ardından Fırat'ın doğusuna yöneleceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-31 22:35:21

'Şam, İdlib'den sonra Fırat'ın doğusuna yönelecek'

Aydınlık'ta yer alan habere göre İran dini lideri Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Tahran'da yaptığı basın açıklamasında "Suriye yönetiminin, müttefikleri ile birlikte İdlib'in terörden arındırılmasının ardından Fırat'ın doğusuna yöneleceğini" söyledi.

"ABD'NİN IRAK'TA KALMA ŞANSI YOK" 

"ABD'nin Irak'ta kalma şansının olmadığını ve burayı terk etmek zorunda olduğunu" söyleyen Velayeti, "ABD, Irak'ta yenilgiye uğradı. Irak parlamentosunun aldığı karar (yabancı güçlerin ülke dışına çıkarılması kararı) ve milyonlarca Iraklının katılımıyla yapılan yürüyüşlerin ardından ABD mutlaka Irak'tan çıkmalı. ABD, Irak'tan çıkarsa Suriye'den de çıkmak zorunda kalacak. Çünkü Irak toprakları, ABD için Suriye'de lojistik destek niteliğindedir. ABD buradan çıkmazsa, Suriye yönetimi, müttefikleri ile birlikte İdlib'den sonra Fırat'ın doğusuna yönelecek ve ABD'yi bu bölgeden çıkaracak. Fırat'ın doğusu, ABD ve Siyonist İsrail rejiminin düşündüğünden kısa sürede özgürleştirilecek" diye konuştu.

REJİM, PYD'NİN ÜZERİNE Mİ GİDECEK?

Velayeti'nin açıklaması, 8 yıllık Suriye savaşının ilk günlerinden beri bir dargın bir barışık da olsa doğrudan çatışmayan PYD ve Şam ilişkileri düşünüldüğünde soru işaretleri oluşturdu. Nedeniyse iki tarafın hali hazırda süren müzakereleri. PYD ve Şam, yakın zamanda örgütün ABD ile yakınlığı nedeniyle kesintiye uğrasa da kısa süre sonra tekrar başlayan müzakerelerde, örgütün silahlı gruplarının rejim ordusuna katılması da tartışılan maddelerden biri.

 

 

Haber Ara