Dolar

32,5123

Euro

34,9408

Altın

2.433,87

Bist

9.716,77

Şam'dan özerklik açıklaması! PYD bölgeleri...

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim Rusya'da yaptığı açıklamada, Kürtlerle masaya oturabileceklerini ifade etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 14:50:01

Şam'dan özerklik açıklaması! PYD bölgeleri...

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, IŞİD'in yenilgiye uğratılmasından sonra Kürtlerle özerkliği konuşabileceklerini açıkladı. Muallim, gelecekte müzakere edip bir formül bulabileceklerini söyledi. Russia Today'e konuşan Muallim, IKBY yönetiminin tartışmalı bağımsızlık referandumuyla ilgili 'Irak'ın bütünlüğünden yanayız' ifadelerinde bulunurken, Suriyeli Kürtlerin özerkliği için kapı araladı.

PETROL GEİRLİMİ

Muallim, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Soçi'de gerçekleştirdiği görüşmede, Kürt güçleri PYD'nin, Suriye'de petrol olan bölgelerin denetimini ele geçirmek için hükümetle yarıştığını söyledi.

'ABD'NİN YARDIM VE DESTEĞİNİN SARHOŞLUĞU İÇERİSİNDELER'

"Onlar (Kürt güçleri) Suriye'nin, egemenliğinin ihlal edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğini çok iyi biliyor" diyen Muallim, şunları söyledi: "Onlar şu anda ABD'nin yardım ve desteğinin sarhoşluğu içerisindeler. Fakat bu yardımın sonsuza dek sürmeyeceğini anlamaları gerekiyor."

PYD CEPHESİ ÖZERKLİK GÖRÜŞMELERİNE KATILACAK

Sputnik'in haberine göre Kuzey Suriye Demokrat Federal Sistemi'ndeki Cezire Kantonu Dış İşleri Eş Bakanı Abdülkerim Umar, PYD'nin  Şam'la müzakere masasına oturmayı kabul ettiğini açıkladı.

 

 

Haber Ara