Dolar

32,5469

Euro

34,9030

Altın

2.427,50

Bist

9.710,30

Şam'da Esed ile görüşen ABD'li siyasetçiden açıklama

Esed ile görüşen ABD Kongresi Hawaii eyaleti temsilcilerinden Demokrat Partili Tulsi Gabbard, muhalifleri terörist olarak nitelendirdi. Bunu bir ima ile anlatan Gabbard, 'Esed'siz olmaz' mesajı verdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-26 18:19:22

Şam'da Esed ile görüşen ABD'li siyasetçiden açıklama

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Şam ziyaretinde edindiği izlenimlerini CNN'e anlatan Gabbard, "İlk başta Esed ile görüşmeyi planlamıyordum ancak böyle bir fırsat doğunca bunu yaptım. Zira Suriye halkıyla ve çektikleri acılarla ilgilendiğimizi iddia ediyorsak, barış imkanının doğabileceği tüm kişilerle buluşmak zorundayız" dedi.

'ESAD HAKKINDA NE DÜŞÜNÜRSENİZ DÜŞÜNÜN…'

ABD ve Suriye arasında diyalog olması gerektiğini vurgulayan Gabbard, "Esed hakkında ne düşünürseniz düşünün, Esad'ın Suriye'nin devlet başkanı olduğu bir gerçek. Herhangi bir uygulanabilir barış anlaşması için Esed ile konuşmak zorundayız" dedi.

"MUHALİFLERE DETSEK VERMEK TERÖRE DESTEK VERMEKTİR" MESAJI

Suriyelilere, birçoğuyla ziyaret sırasında buluştuğu çocuklara ve ailelere büyük acılar yaşatan bu savaşı sonlandıracağının sözünü veren Gabbard, "Suriyeliler, ABD ve müttefiklerinin 11 Eylül'de ABD'ye saldıran El Kaide'nin uzantısı olan terör örgütlerini neden desteklediğini sorduklarında, onlara bir yanıt veremedim" şeklinde konuştu.

"ILIMLI MUHALİF YOK"

Öte yandan Gabbard, konuşma fırsatı bulduğu Suriyelilerin, ülkede ılımlı muhalif bulunmadığını söylediklerini de aktardı.

ABD'NİN SURİYE POLİTİKASI

ABD siyasetindeki bir çok ismin Suriye'de Esed'i destekleme taraftarı olduğu ve Obama'nın "hareketsizlik" politikasının bu isimler tarafından desteklendiği biliniyordu. Hatta koalisyonun El Bab'da IŞİD'e karşı savaşan Türk askerine destek vermemesi, yine El Baa'da vurulan Türk askerlerinin koordinatlarının rejime ABD tarafından verildiği konuşuluyordu. Bu gündmeler ışığında Kongre temsilcilerinden Demokrat Partili Tulsi Gabbard'ın açıklamaları sürpriz olmadı...

Haber Ara