Dolar

32,4989

Euro

34,9316

Altın

2.431,50

Bist

9.716,77

Salih Müslim: Suriye için tek çözüm 'federasyon'

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye'nin parçalanmaması için tek çözümün “federasyon” olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-09 01:21:13

Salih Müslim: Suriye için tek çözüm 'federasyon'

Rudaw'ın haberne göre PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye'nin parçalanmaması için tek çözümün “federasyon” olduğunu söyledi.

Amerika'nın Sesi Radyosu'na konuşan PYD Eşbaşkanı, “De Mistura'nın Suriye'deki Kürt hakikatini ne kadar bildiğini bu açıklaması ile ortaya koyduğunu” söyledi.

Müslim, “Söylediği doğru değil. Suriye'de nüfusun yüzde kaçının Kürt olduğunu bilmiyor. Ayrıca, federasyonun Suriye için sorun çıkaracağını düşünenler, başka çözümleri varsa ortaya koysun. Suriye'nin parçalanmaması, bütün olarak kalması isteniyorsa, federasyondan başka çözüm yok” dedi.

Kürtler'in içinde olmadığı siyasi bir çözümün gerçekleşmesinin zor olacağını ifade eden Müslim, şunları ekledi:

“Federasyonu kabul etmeyenler, Suriye'nin karanlıkta kalmasını isteyenlerdir. Uluslararası hukuka göre, çözüm federasyon ve ona benzer sistemlerdir. Biz kimseyi beklemiyoruz. Proje ve planlarımız var. Halkımızı korumak için bunları hayata geçiriyoruz.”

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura,Suriye'de Kürtler'in nüfusun yüzde 5'ini oluşturduğu ve federasyonun sıkıntı yaratacağıifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara