Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Salih Müslim'den Cerablus itirafı

PYD’nin Eşbaşkanı Salih Müslim, YPG’nin Cerablus konusundaki hamlelerini itiraf etti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 13:50:06

Salih Müslim'den Cerablus itirafı

PYD Eşbaşkanı Salih Müslüm, ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımı ve bölgede yaşanan son gelişmelere dair konuştu. Müslim, YPG'nin Cerablusu ele geçirme planlarını da yalanlamadı.

Hürriyet'in haberine göre; PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim, Independent gazetesinde yer alan “PYD'nin silahlı gücü YPG Cerablus'u ele geçirme planı yapıyor” haberlerini yalanlamadı.

Müslim,“YPG'nin Cerablus'u IŞİD'den geri alma planı var mı?” sorusuna, “Şu anda çok önemli bir toplantıdayım” yanıtını verdi. Müslim, “Bu iddiayı yalanlamıyorsunuz değil mi?” sorusuna da, “Vallahi hayır. Şimdi konuşmak istemiyorum” cevabını vermekle yetindi.

Ankara ise Suriye'de IŞİD'le mücadelede PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye silah dahil her türlü askeri desteğin verileceğine dair özellikle Amerikan basınında çıkan haberleri, önemli ölçüde algı oprasyonunun bir parçası olarak değerlendiriyor. Hürriyet'e konuşan yetkililer YPG'ye silah yardımı yapılmasında Türkiye'nin çekincelerinin ABD yönetimi tarafından bilindiğine dikkat çekerek, “Bu silahların PKK'nın eline geçmeyeceğinin garantisi yok. Bu endişemizi Washington çok iyi biliyor. Çünkü Irak ve Suriyeli Kürtlere verilen bazı silahların PKK'da çıktığını ABD ve diğer Batılı ülkeler biliyor”dediler.

Türk kaynaklar, Türkiye'nin yaptığı askeri operasyonlar sonrası PKK'nın hem militan, hem de mühimmat açısından ağır darbeler aldığının tespit edilmesinden sonra, YPG'ye silah yardımı yapılabileceği yönünde açıklamalar gelmesine de dikkat çektiler.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara