Dolar

32,5311

Euro

34,9490

Altın

2.421,46

Bist

9.722,09

Salih Mirzabeyoğlu’nun Avukatı Hamza Uçan: Vesayetçi zihniyetle hesaplaşıyoruz

Salih Mirzabeyoğlu’nun varislerinin avukatı Hamza Uçan, Oda Tv'de yayımlanan Mirzabeyoğlu hakkındaki habere getirilen erişim yasağıyla ilgili Timetürk'e konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-20 17:56:58

Salih Mirzabeyoğlu’nun Avukatı Hamza Uçan: Vesayetçi zihniyetle hesaplaşıyoruz

 Avukat Uçan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu hakkında yalan ve iftira içerikli en son haberOda Tvve Sol haber sitesinde yer aldığında derhal harekete geçtik. Söz konusu haberde, mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu hakkında “terör örgütü İBDA-C lideri” şeklinde iftira ve yalan ifade geçiyordu. Bilindiği gibi28 Şubat darbe sürecinde birtakım bürokratik, bazıSTK, medya ve yasadışı organların vesayetçi, darbeci odaklarla işbirliği içindeyaptığızulümlere hedefseçilenler arasındafikir adamı Salih Mirzabeyoğlu ilk akla gelen isimdir.Bu dönemde onun şahsını itibarsızlaştırma amaçlı "terör örgütü lideri" gibiiftiralar sonucu tutuklanmış, idam talebiyle yargılanmış, 16 yılağır hapishayatı yaşamıştır. Takip eden yıllarda hukukun normalleşmesiyle birlikte hakkında "yeniden yargılama" kararı alınmıştı. Bu yargılama sonucunda hakkında beraat kararı verilmişti. Bu karar kesindir. Fakat bu kesin karara rağmen birtakım vesayeti çevreler, kararı görmezden gelerek Mirzabeyoğlu'nun adını "terör örgütü lideri" gibi ifadeler kullanarak karalamaya devam ediyor."

Vesayetçi Zihniyetle Hesaplaşıyoruz

"Bu tür maksatlı yayınlar yapan son yayın organıOda Tv oldu.Bu sitenin daha önceleri de bir çok kez yalan, kışkırtıcıhaberlere imza attığı biliniyor.Oda Tv'nin Mirzabeyoğlu hakkındaki beraat kararını bilmemesi mümkün değil. Dolayısıyla söz konusu haberinde geçen "İBDA-C terör örgütü lideri" şeklindeki ifadenin maksatlı olarakkullanıldığı açık. Bu yayın üzerine biz de Salih Mirzabeyoğlu'nun varislerinin müvekkili olarak hukuki girişimlerde bulunduk. Başlattığımız yasal girişim İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından haklı görüldü ve söz konusu habere aynı mahkeme tarafından erişim yasağı getirildi. Mirzabeyoğlu milyonların bağrına bastığı mazlum, büyük bir fikir adamıdır. Mirzabeyoğlu'nun adını terör ve terör örgütleriyle ilintili yayınlarla karalamaya yönelik her türlü yayın ve haberin sorumluları hakkında gereken her türlü yasal girişimde bulunacağımızbilinmelidir. Bu noktada 28 Şubat artığı vesayetçi zihniyet ve odaklarla hesaplaşıyoruz, hesaplaşmaya devam edeceğiz."

 

Haber Ara