Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

Salgın mavi ve yeşile ilgimizi engelleyemedi

Önümüzde ramazan ayına sayılı günler var. Devamında bayram...Vatandaş ise salgına rağmen mesafeli seyahat planından geri durmuyor

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-05 22:55:04

Salgın mavi ve yeşile ilgimizi engelleyemedi

Türkiye salgın sürecinde virüse karşı önemli bir mücadele veriyor. Ülkenin üzerinden kara bulutların dağılmasını, güneşli günlerin tekrar gelmesini isteyenler dörtgözle bu günleri bekliyor.

Önümüzde Ramazan ve devamında bayram var.
Süreç her ne kadar tatil kavramımızı baltalasa da "Mesafeli, güvenli bir tatil" anlaşıyı da ön planda tutularak, aksasa da, tatil planları yapanların sayısı hiç de az değil.
Yeşilliklerden maviliklere açılmak isteyenlerin en gözde mekanlarını sizler için derledik.
İşte yakın süreçte ilgi odağı olan ve olmaya devam etmesi beklenen yöresel "Huzur" alanları....

Gölde gün batımı mı tercihiniz?

Isparta, Eğirdir Gölü, günün değişik zamanlarında farklı renkler alan, gün batımında seyri doyumsuz, etrafı elma ve şeftali bahçeleriyle çevrili, berrak plajlarıyla ünlü, Türkiye'nin dördüncü büyük doğa harikası gölü. Gölün güneybatı sahillerinde derin ve kuytu koyları var. Sarp kayalar ve yarlar bu koylarda, fotoğraf tutkunları için muazzam bir manzara oluşturmakta.

Orman ve denizin kokusu Abana'da iç içe

Kastamonu, Abana'nın Karadeniz'e olan toplam sahil şeridi 11 km olup, yüzölçümü 33 km'dir. İlçenin büyük bir bölümünü kestane, çam ve meşe ormanları oluşturmaktadır.Orman ve deniz kokusunun birbirine karıştığı Abana'nın keşfedilmeyi bekleyen plajlarında denize girmek için en uygun dönem Temmuz ve Ağustos aylarıdır.

Amanoslar'da yeşilden maviye

Hatay Arsuz, Amanos Dağları ile Akdeniz'in berrak suları arasında bir sahil bandında yer almaktadır. Arsuz ve çevresi eşsiz doğa güzellikleriyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, yemyeşil yaylalarıyla, ve masmavi deniziyle adeta cennet gibidir.
Her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünen Hatay'ın incisi Arsuz'da gündüz doğa yürüyüşü ve yamaç paraşütü yapabilir, akşam deniz kenarındaki otantik restoranlarında gün batımını seyrederken yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

Borabay'da piknik mekanları

Amasya, Borabay Gölü, Taşova ilçe sınırları içinde yer alır. Denizden 1050 m yükseklikte bir krater gölü olarak bilinmesine karşın aslında küçük bir akarsuyun etraftan gelen yıkıntılarla tıkanması sonucu oluşmuş, doğal bir set gölüdür. Etrafı kayın, sarıçam, sedir ve kestane ağaçları ile çevrili gölün rengi zümrüt yeşilidir. Göz kamaştırıcı güzellikteki Borabay Gölü etrafında yürüyüş parkurları, kır lokantaları, kamp ve piknik alanları bulunmaktadır.

Tabiat parkıyla Hamsilos

Tabiat Parkına da adını veren, denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Sinop Hamsilos Koyu, eşsiz güzellikteki iki doğal limanı, bataklık, kumul, deniz ve ormanlık alanları ile zengin biyoçeşitliliği bir arada barındıran doğa harikası yapısıyla Sinop'un en özel alanlarından biridir. Kültürel kaynak değerleri açısından da zengin bir alan olan Hamsilos Tabiat Parkı, Amazon kadınlarının yıkandığı alan olarak inanılan Kadınlar Hamamı ile eski denizcilerin mezarlarını da içinde barındırmaktadır.

Mugada'nın "tarihi" plajları

Mugada, Bartın'ın gizli kalmış doğal güzelliklerinden biridir. Mugada plajının eşsiz kumunda güneşlenebilir, temiz sularında denize girebilir, balık avlayabilir, muhteşem gün batımını izleyebilir, 2. Dünya Savaşı sırasında olası bir düşman çıkartmasını önlemek amacıyla plajın doğu ve batı uçlarına yerleştirilen uçaksavar bataryalarını görebilirsiniz.

Karagöl ile sandal deneyimi

Artvin Borçka-Karagöl,yeşilin, sarının ve turuncunun en güzel tonlarını görebileceğiniz doğa harikası bir yer. Doğa tutkunları için tam bir cennet olan Borçka Karagöl'de sandalla gezintiye çıkabilir, gölün çevresinde yürüyebilir ve kamp kurabilirsiniz. Zengin flora çeşitliliğine sahip masalsı görüntüler için fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın.

Perşembe'den keşfe çıkmak

Ordu,Perşembe, doğa ve tarih tutkunları için keşfedilmeyi bekleyen muhteşem bir adres. Sayısız saklı kumsalları, Hoynat Adası, Yason Burnu Yarımadası ve Kilisesi, türbeleri, camileri ve emsalsiz limanıyla Perşembe sizleri bekliyor. Samimi ve güler yüzlü insanlarının konukseverliğiyle elbette.

Saklı Göl "gizli" kalmasın

Denizli, Saklı Göl, çam ağaçları arasında büyüleyici bir manzaraya sahip doğal bir göldür. Gölün çevresinde piknik yapabileceğiniz gibi doğa yürüyüşleri ile de huzur dolu ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kıyıköy'e "balıklama" atlamak

Karadeniz'e egemen, kayalık bir zemin üzerinde bulunan Kırklareli, Kıyıköy, tabiat harikası iki doğal sit alanında bulunmaktadır. Kıyıköy'de alabalık, sazan ve kefal balıkları avlayabilir, motorla ya da kayıkla gezinti yapılabilirsiniz.
Bizans ve Osmanlı dönemlerinde yapılan eserlere ev sahipliği yapan Kıyıköy, gelen misafirlerine tarihte yolculuk yapma fırsatı da sunmaktadır.

Hasanlar'da doğa yürüyüşü

Göz alabildiğine uzanan Düzce Hasanlar Baraj Gölü, tüm coşkusu ve cezbedici güzelliğiyle ziyaretçilerine pastoral lezzetler sunmaktadır. Gölün kenarından devam eden yol sayesinde gölün kıyısına dek inip piknik yapabileceğiniz gibi gölde balık da tutabilirsiniz. Gölün çevresindeki ormanlar doğa yürüyüşü sevenler için bulunmaz deneyimler sunuyor.

Poyrazlar'da sportif aktivite

Sakarya Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı eşsiz doğasıyla, çevre illerden gelen misafirlerine huzur dolu keyifli vakitler geçirme fırsatı sunmaktadır.Özellikle piknik yapma, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemciliği ve çeşitli spor aktivitelerinin yapıldığı doğa harikası bir yerdir.

Bafa'da lezzet durağı

Muğla'nın önemli turizm merkezlerinden olan Bafa Gölü'nde iki ada bulunmaktadır ve adalardan biri kumulla karaya bağlıdır. Bafa Gölü'nde kefal, levrek ve yılan balığı tutabilir, Heraklia Antik Kenti, Yediler Manastırı'nı gezebilir ve gölün çevresindeki lokantalarda zeytinyağlı lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Denize dair ne varsa Karaburun'da

Üzerinde yer alan yarımadaya ismini veren Karaburun, İzmir sahil şeridinin en doğal tatil yerlerinden birisidir. Çok güzel köyleri ve el değmemiş koyları vardır.Mavi bayraklı denizi, sualtı dalış, doğa yürüyüşleri, eko ve agro turizmi gibi alternatif turizm faaliyetleri ile ilgilenenler için ideal özelliklere sahiptir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara