Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Salgın Güney Amerika ülkesini sarsıyor! Sağlık sistemi çökmek üzere

Vaka sayısında İspanya ve İtalya'yı geçen Brezilya'da ülkenin en büyük kenti Sao Paulo'da hastaneler tamamen dolmak üzere. Sao Paulo Belediye Başkanı Bruno Covas, acil servislerine olan talep nedeniyle kentteki sağlık sisteminin çökmeye yakın olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-18 11:01:10

Salgın Güney Amerika ülkesini sarsıyor! Sağlık sistemi çökmek üzere

Vaka sayısında İspanya ve İtalya'yı geçen Brezilya'da ülkenin en büyük kenti Sao Paulo'da hastaneler tamamen dolmak üzere.

Brezilya'nın en büyük kenti Sao Paolo'da koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığı ve 2 hafta içinde tam kapasite doluluğa ulaşabileceği uyarısı yapıldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Sao Paulo Belediye Başkanı Bruno Covas, acil servislerine olan talep nedeniyle kentteki sağlık sisteminin çökmeye yakın olduğunu söyledi.

Ülkenin salgından en çok etkilenen yerlerinden olan Sao Paulo'da yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti.

Brezilya, geçtiğimiz günlerde İtalya ve İspanya'yı geçerek 241 bin 80 vaka ile dünyada en çok koronavirüs vakasının görüldüğü 4. ülke konumuna geldi.

Brezilya'da Covid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 16 bin 122. Ancak ülkedeki sağlık uzmanları, yapılan test sayısının az olması nedeniyle, gerçek sayının bunun çok daha üzerinde olabilecği uyarısını yapıyor.

Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise salgının yayılmasını önlemeye yönelik kısıtlamalara karşı çıkıyor.

 

Haber Ara