Dolar

32,5461

Euro

34,8837

Altın

2.436,27

Bist

9.735,29

Saldırıyı Halk Savunma Birliği adlı örgüt üstlendi

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde bir polisin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin yaralandığı çifte saldırıyı Halk Savunma Birliği adlı örgüt üstlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-10 15:06:37

Saldırıyı Halk Savunma Birliği adlı örgüt üstlendi

Sultanbeyli'de bombalı araçla polis merkezine düzenlenen saldırıda üçü polis 10 kişi yaralanırken, saldırgan da hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından olay yerinde inceleme yapan polislerin üzerine ateş açılmış operasyonda iki saldırgan öldürülmüş, bir polis de yaşamını yitirmişti.  Halk Savunma Birlikleri üstlendi

Çifte saldırıyı, Marksist/Leninist/Maoist Halk Savunma Birliği adlı bir örgüt üstlendi. Örgütün Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne birimlerimiz tarafından fedai eylem ve sonrasinda saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda, fedai eylemdeki bir savaşçımız şehit olmustur. Fedai eylem sonrası bir işgalci kuvvet üyesi öldürülerek cezalandırılmıştır. Fedai eylem ve sonraki saldırımızda 3 özgürlük savaşçımız şehit olmuştur” denildi.




Halk Savunma Birliği ‏@halksavunma3 3 sa.3 saat önce

Fedai eylem ve sonraki saldirimizda 3 ozgurluk savascimiz sehit olmustur. >>>
Sohbeti göster8 retweet3 favori

Yanıtla
Retweetle8
Favorilere ekle3

Daha fazla

 

Halk Savunma Birliği ‏@halksavunma3 3 sa.3 saat önce

Saldirida, fedai eylemdeki bir savascimiz sehit olmustur. Fedai eylem sonrasi bir isgalci kuvvet uyesi oldurulerek cezalandirilmistir.
Sohbeti göster11 retweet0 favori

Yanıtla
Retweetle11
Favorilere ekle

Daha fazla

 

Halk Savunma Birliği ‏@halksavunma3 3 sa.3 saat önce

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne birimlerimiz tarafindan fedai eylem ve sonrasinda saldiri duzenlenmistir. >>>
 

 

Adımlar dergisine yönelik saldırı da üstlenilmişti

Örgüt daha önce de İslami Büyükdoğu Akıncılar Cephesi'ne yakınlığıyla (İBDA-C) bilinen Adımlar dergisinin Kağıthane'deki bürosuna yönelik 26 Mart 2015'de gerçekleştirilen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı üstlenmişti.

Saldırıların süreceği tehdidinde bulunan örgüt, 7 Haziran'da aynı hesaptan atılan “Tüm katliamcılar ordunuzu toplayın! Tetikçilerinizi toplayın! Geliyoruz demiştik!” tweet'ine atıf yaptı.

Haber Ara