Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Saldırıda paramparça olan Süleymani yüzüğünden teşhis edildi

ABD uçakları tarafından Bağdat'a düzenlenen saldırıda ölen İran Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin cesedinin paramparça olduğunu açıklayan Iraklı yetkililer, İranlı generalin yüzüğünden teşhis edildiğini kaydetti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 11:15:46

Saldırıda paramparça olan Süleymani yüzüğünden teşhis edildi

suleymani-yuzugunden-tanindi.jpg.pagespeed.ce.3Nq__bsq6Y

ABD uçakları tarafından Bağdat'a düzenlenen saldırıda ölen ve aralarında İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Iraklı Şii Haşdi Şabi güçleri Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in de bulunduğu 15 kişinin cesedi, kimlik tespiti için Bağdat'taki Müsenna Askeri Havalimanı'na gönderildi.

Bağdat Uluslararası Havaalanı'na ABD tarafından düzenlenen füze saldırısı sonucunda hayatlarını kaybeden ve aralarında İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Iraklı Şii Haşdi Şabi güçleri Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in de bulunduğu 15 kişinin cesedinin kimlik tespiti için inceleme yapılması bekleniyor.

Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda Süleymani ile Mühendis'i taşıyan 2 aracın füzeyle vurulması sonucu birçok cesedin araçların içerisinde kül olduğu ve parçalandığı görüntüler sosyal medya üzerinden paylaşılmıştı.

General Kasım Süleymani'nin cesedinin paramparça olduğunu açıklayan Iraklı yetkililer, İranlı generalin yüzüğünden teşhis edildiğini kaydetti. Cesetlerin DNA testi için Bağdat'ta bulunan Müsenna Askeri Havalimanı'na gönderildiği bildirildi.

xsuleymaninin-aracindan-geri-kalanlar.jpg.pagespeed.ic.FCmFr_XE8n

Haber Ara