Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Saldırıda kullanılan araç otoparkta bekletilmiş

İstanbul Vezneciler'de düzenlenen bombalı saldırıda kullanılan aracın üç gün otoparkta bekletildiği belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 08:53:42

Saldırıda kullanılan araç otoparkta bekletilmiş

İstanbul Vezneciler'de 11 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başlıyor. Bombalı saldırıda kullanılan otomobilin 3 gün boyunca otoparkta tutulduğu öne sürüldü.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, Vezneciler'de polislere yönelik saldırıda infilak ettirilerek 6'sı sivil 11 kişinin hayatının kaybetmesine yol açan bombalı aracın 3 gün boyunca Mercan'daki bir otoparkta park halinde olduğu ortaya çıktı.

Vezneciler'deki bombalı saldırıda olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemeler ve MOBESE kameralarından elde edilen görüntüler sonunda otomobilin bir araç kiralama şirketinden kiralandığı tespit edildi.

Kiralık otomobil şirketindeki GPS kayıtlarını ellerinde bulunan MOBESE görüntüleri ile karşılaştıran İstanbul polisi, Mercan'daki katlı otoparkın izine ulaştı.

Kiralık otomobil 29 Mayıs-2 Haziran arasında Mercan'daki kat otoparkına park edilmişti. Otoparka 72 lira ücret ödeyen kişiler daha sonra aracı başka bir yere götürdü.

Renault marka otomobil dün sabah da Vezneciler'e götürülüp park edildi.

Mercan'daki kat otoparkında incelemeleri sürdüren İstanbul Terörle Mücadele Şubesi polisleri, güvenlik kamerası kayıtlarından saldırıyı gerçekleştirenlerin görüntülerini de elde etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara