Dolar

32,5776

Euro

34,9817

Altın

2.428,30

Bist

9.722,09

'saldırıda IŞİD temel aktör olarak var'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 00:05:58

'saldırıda IŞİD temel aktör olarak var'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında gündemi değerlendiriyor...

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Saldırı olduğu gün çok hızlı bir değerlendirme yapmıştık. 3 günlük milli yas ilan ettik. 

DAVUTOĞLU: O GAZETE YÜZÜNDEN AKTÖRLERDEN BİRİ KAÇTI

Teröristlerin bir hedefi vardır. Kaos çıkarmak. Terör dünyanın bir gerçeği şu anda. Bazı komşu ülkelerde terör daimi bir hal alıyorsa bizim yöntemimiz terörün etkisini azaltmak bakımından önemli. 

Mitingimizde coşku olmamasına rağmen, müzik olmamasına rağmen milletimizin devlete verdiği önemi gördük. Çok memnun geldim Bursa'dan. Bütün Bursalılara teşekkürü borç bilirim.  Bursa 7 Haziran'dan daha iyiydi. 

"PİYONLARA ULAŞTIK"

Devlet olmak kökle ilgilenmeyi görev bilir. Biz şimdi piyonları yönetenlerin ikinci kademesini araştırıyoruz. Orada da bazı unsurlara ulaştık. Piyonlara ulaştık.

Biz bu olayların seyri ile ilgili bildiğimiz detayları paylaşmayız. O gazetede anlatılanların hepsi yalandır. Ankara'da gezmişler, kafelerde gezmişler. Peki, siz buralarda yanlarında mıydınız? Böyle bir medya kültürü çağdaş dönemde olmaz.

Bir hikaye uydurmuşlar siz doğruluğuna bakmadan manşetten yayınlıyorsunuz. Sonra da yayın yasağını niye koyuyorsunuz diyorsunuz.

"O GAZETE YÜZÜNDEN AKTÖRLERDEN BİRİ KAÇTI"

Aynı gazete sebebiyle bütün bu bağlantıları sağlayan en önemli aktörlerden birisi kaçtı elimizden. Az önce İçişleri Bakanımızdan bilgi aldım. Şu anda kaçtı. Bunu nasıl yaparsınız? Teröristlerin bir şehirde rahatlıkla kol gezdiğini ispat edip halkın güvenliğini tehlikeye atabilir misiniz?

Biz 'teröristlerin' Ankara'ya nasıl geldiğini, ne zaman geldiğini, kimlerin aracılık yaptığını biliyoruz. Birileri bu gazetelere bir takım bilgileri veriyorlar. Gelin bize bilgiyi verenleri aktarın. O bilgiyi verenler 'teröristlerle irtibatta' olanlardır.

"ÇOK İLGİNÇ İRTİBATLAR ÇIKIYOR"

Çok ilginç irtibatlar çıkıyor. PKK'yı savunmak size mi kaldı sayın Kılıçdaroğlu. Bu olayda PKK bağlantısı yok demek size mi kaldı? Bu işin içinde IŞİD var, hem de temel aktör olarak var ama piyonların kimlerce harekete geçirildiği konusunda sonuna kadar gideceğiz.

"HASEKE'DE ORTAK KARAR ALDILAR"

IŞİD'le PKK arasında irtibat var. Haseke'de ortak karar aldılar.

Türkiye'de bir takım kesimler AK Parti dolayısıyla kurguladıkları düzeni kuramadı. Buna izin verilmedi. Dışarıda rahatsı olanlar da içeri ile işbirliği yaparak birleştiler.  Bir ses ver mübarek bir ses. Oturup köşende bize ders vermeye kalkma. Bir ses ver. Bütün dediğimiz bu.

"ORTADOĞU'DA PETROL AKSIN TÜRK EN PAHALISINI KULLANSIN İSTEDİLER"

Şer odaklarına karşı milletimizden beklediğimiz sabırla bizden gelecek açıklamaları beklemeleri.

Yine dışarıda birileri ve içeride onlar gibi düşünenler Türkiye'yi içine kapanık olarak gördüler. Biz baş kaldırdık. Bırakın dünya ile ilgilenmeyi denildi. Siz kendi küçük dünyanızda birbiriyle kavga eden bireyler olun dediler.

Ortadoğu'da petrol aksın Türk en pahalısını kullansın istediler.Türk Konseyi kurduğumuzda rahatsız oldular. Bu coğrafya ancak çevre coğrafyalarla ilişki ile güç kazanır.

 

 

Haber Ara