Dolar

32,4858

Euro

34,9577

Altın

2.439,03

Bist

9.716,77

'Saldırı başlatmazlarsa ateşkese bağlı kalacağız'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'nin Halep kentinde insani mola uygulamasının bittiğini fakat Rus hava güçlerinin operasyonlarına verilen aranın, muhaliflerr yeniden saldırıya geçmediği sürece devam edeceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-07 14:03:36

'Saldırı başlatmazlarsa ateşkese bağlı kalacağız'

"İnsani mola belirli bir zaman aralığında uygulanıyor ama Rus hava güçlerinin operasyonlarına verdiği ara devam ediyor" diyen Peskov, bu uygulamanın ne zamana kadar devam edeceğinin militanların eylemlerine göre belirleneceğini belirtti.

Peskov, "Rusya Devlet Başkanı (Vladimir Putin) militanlar yeniden saldırıya geçmediği sürece bu uygulamayı sürdürmenin mantıklı olduğunu düşünüyor" ifadelerini de kullandı.

İNSANİ MOLA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Halep'te 4 Kasım'da 09.00-19:00 saatleri arasında geçerli olacak 10 saatlik insani mola verilmesi talimatında bulunmuştu. Bunun üzerine Rusya Savunma Bakanlığı, sivillerin Halep'ten çıkması için 6, silahlı kişilerin çıkışı için ise 2 koridor açtığını belirtmişti.

HALEP'İ KİMSE TERK ETMEDİ

5 Kasım'da Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin yaptığı açıkalamada ise hiçbir sivil ya da muhalif bölgeden çıkmadığı bildirilmişti

Haber Ara