Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Saldırganlar DHKP/C üyesi

İstanbul Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet minibüsüne saldıran ve polisin düzenlediği operasyonda öldürülen iki kadın saldırganın DHKP-C üyesi olduğu aktarıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 15:12:22

Saldırganlar DHKP/C üyesi

AA'nın haberine göre: İstanbul Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet minibüsüne saldıran ve polisin düzenlediği operasyonda öldürülen iki kadın saldırganın kimlikleri belli oldu. Anadolu Ajansı'nın emniyet kaynaklarına dayandırdığı habere göre iki saldırgan DHKP/C üyesi.

Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet birimi girişindeki bir polis minibüsüne ve bina girişine 2 kadın saldırgan tarafından ateş açıldı. Olay yerinden kaçarak bir binaya giren saldırganlar polis tarafından düzenlenen operasyonda öldürüldü.

Saldırganların kimlikleri de belli oldu. Anadolu Ajansı'nın emniyet kaynaklarına dayandırarak aktardığı bilgiye göre DHKP/C üyesi oldukları tespit edilen iki kadının isimleri, Berna Yılmaz ve Çiğdem Yahşi.

İKİ POLİS YARALANDI

İstanbul Valisi, Vasip Şahin, biri saldırı sırasında, diğeri de operasyonda olmak üzere, iki polisin yaralandığını açıkladı.

Saldırganlar Bayrampaşa Çevik Kuvvet biriminden çıkış yapan Çevik Kuvvet minibüsüne ve bina girişine ateş açtı. Saldırı anı güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde bir saldırganın el bombası kullanmaya çalıştığı, bombanın patlamadığı görülüyor. 

İki kadın saldırgan, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçarak bir binaya sığındı. Bina polis tarafından kuşatıldı. Polis, saldırganlara "teslim ol" çağrısı yaptıktan sonra operasyona başladı. 

Haber Ara