Dolar

32,5315

Euro

34,8157

Altın

2.434,19

Bist

9.722,09

Saldırganın videosunda dikkat çeken detay

İstanbul gece kulübünü basarak 39 kişiyi katleden saldırganın video görüntüleri ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-03 09:29:52

Saldırganın videosunda dikkat çeken detay

Saldırganın görüntüleri Taksim'de cep telefonundan kaydettiği anlaşılıyor. Bir diğer görüntüde ise Laleli'de bir döviz bürosunda. Saldırganın Reina'daki katliam sonrası kaçışına ilişkin de dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Taksicinin telefonunda bir ipucuna ulaşıldı.

EN NET GÖRÜNTÜ

Saldırgana ilişkin ne net görüntü Taksim'den. Cep telefonundan kendisini görüntülemiş ve etrafı kaydetmiş. Çekimi yaptığı yer Taksim. Görüntüde sessiz. Bu görüntüyle ilgili iki şüphe var. Bir tanesi keşif yaptığı yönünde. Diğeri ise bu görüntüyle örgüte mesaj yolladığı ve 'ben buradayım' dediği şüphesi.

Taksim'deki görüntüyü 28 Ekim-6 Kasım arasında düzenlenen Sahaflar Festivali'nde çektiği iddia ediliyor.

İKİNCİ GÖRÜNTÜ

İHA'nın dün akşam geçtiği habere göre Reina'deki saldırıyı gerçekleştiren saldırganın farkıl görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde saldrıganın bir gişe sorumlusu ile konuştuğu görülüyor. Görüntünün Laleli'de bir döviz bürosunda kaydedildiği iddia ediliyor. Güvenlik güçlerinin zanlıyı arama çalışmaları ise sürüyor.

TELEFONDAKİ İPUCU

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın ulaştığı bilgilere göre ise Terörle Mücadele ekipleri Reina'da 39 kişiyi katleden saldrıganın olaydan sonra taksiye binip Kuruçeşme'de indiğini belirledi. O taksici bulundu. Taksici saldırganın Kuruşçeşmeye'ye geldiklerinde parası olmadığını söylediğini bu nedenle indirdiğini anlattı. Sürücü, saldırganın aramasını rica ettiği numarayı aradağını, saldrıganın kısa süre telefonda konuştuğunu belirtti. Taksici saldırganın bozuk bir Türkçe'yle konuştuğunu da söylerken polis aranılan numarayı araştırmaya başladı. Bu kapsamda yapılan operasyonlarda Özbek ve Kırgızların da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Haber Ara