Dolar

32,5920

Euro

34,8739

Altın

2.503,46

Bist

9.689,17

Saldırgan soruları tek tek yanıtlıyor: Hedef intihar saldırısıydı

Saldırganla ilgili her saat yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Polisin sorduğu sorulara tek tek yanıt vermeye başlayan saldrıganın verdiği bilgiler kontrol ediliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-18 17:44:32

Saldırgan soruları tek tek yanıtlıyor: Hedef intihar saldırısıydı

Abdulkadir Maşaripov sorgu sırasında polisle diyaloğa girmeye başladı. Sorulan sorulara cevap verdiği öğrenilen teröristin verdiği bilgiler tek tek kontrol edilerek doğruluğu inceleniyor. Saldırganın yakalandığı eve 6 Ocak'ta gittiği ve 16 Ocak tarihine kadar orada saklandığı ortaya çıkarken, polisin, Abdulkadir Maşaripov'un 4 yaşındaki oğlunu arama çalışmaları ise sürüyor.

NEZARETHANEDE TEK BAŞINA TUTULUYOR

Reina saldırganı Maşaripov'un Özbekistan'da bir üniversitede Fizik bölümünde eğitim aldığı tespit edildi. Ebu Muhammed El Horasani Kod adlı Maşaripov'un TEM nezarethanelerinin birinde yalnız başına tutulduğu öğrenildi. Gözaltında bir süre sustuğu iddia edildi.

Reina saldırganı ilgili son bilgiler ise şöyle:

Saldırgan Rakka'dan aldığı talimatla canlı bomba olmayı kabul etti ve aslında kendini patlatacaktı. Ancak Türkiye'de yapılan operasyonlarda bombayı taşıyan kuryelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bombayı alacağı kurye gözaltına alınınca saldırgan silahlı saldırı gerçekleştirdi. 

CNNTürk'ün haberine göre saldırgan emrin Rakka'dan geldiğini doğruladı. Örgütün Türkiye emiri Hoca Akın'ın yardımcısı olduğu öğrenilen Hoca Yusuf kod adlı İlyas Mamaşapirov'la eylemler üzerine görüştüğü ortaya çıktı. İnternette bir mesajlaşma programından haberleştiklerini, yaptığı keşifleri aktardığını söylediği iddia ediliyor. 

 CNNTürk muhabiri İsmail Umut Arabacı'nın verdiği bilgiye göre 'Yusuf Hoca' kod adlı örgüt üyesi de gözaltında. 

Reina saldırganıyla diyaloğa geçen bir kişinin Bursa'ya gitmesi üzerine bu sabah 27 kişi gözaltına alındı. Kayseri, Hatay, İzmir'den sonra Bursa'da da IŞİD'e yönelik yeni bir operasyon yapıldı. 

Haber Ara