Dolar

32,3425

Euro

35,1138

Altın

2.311,55

Bist

9.079,97

Saldırgan kadın hakkında yeni soruşturma

Maltepe'de lise öğrencisi kızı minibüste başörtüsü nedeniyle darbettiği gerekçesiyle tutuklanan kadın hakkında, sosyal medyada yaptığı paylaşımları nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan yeni bir soruşturma başlatıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-16 16:29:32

Saldırgan kadın hakkında yeni soruşturma

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, şüpheli A.A.K.K'nin 27 Temmuz 2016'da sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı ve medyaya yansıyan paylaşımlarını incelemeye aldı.

Savcılık bu kapsamda, şüpheli A.A.K.K'nin paylaşımlarının "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu kapsamında kaldığı gerekçesiyle resen soruşturma açtı.

Maltepe'de lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, Pendik-Kadıköy hattındaki minibüste giderken, bir kadının başörtüsü nedeniyle kendisine hakaret ettiği ve bu kadın tarafından darbedildiği gerekçesiyle şikayette bulunmuş, bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli A.A.K.K, "cebir ve tehdit kullanarak inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutuklanmıştı.

Haber Ara