Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Salda'ya koruma kalkanı

Salda Gölü'nün korunması için etkili tedbirler alınmaya devam ediyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-17 19:26:34

Salda'ya koruma kalkanı

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumsalı ve turkuaz rengi berrak suyunun güzelliğiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü'nden kil alan ve çamur çukurlarına girene 392 lira idari para cezası kesme uygulamasına başlandı.

Gölün korunması çalışmaları

Görselliği ve kendine özgü yapısıyla ziyaretçi akınına uğrayan gölün korunması için çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Burdur Valiliği ve Yeşilova Kaymakamlığınca hassasiyetle yürütülüyor.

Göl sahasından kil alan, sahilin derinleşmesine neden olan, sigara içen ve genel çevre kurallarına uymayanlara çevrede devriye gezen jandarma ekiplerince idari para cezası uygulanıyor.
 Göl kenarındaki beyaz kumsalda şezlong, sandalye, şemsiye ve çadır kuranlar ile yiyecek içecek tüketenlere de denetimler kapsamında idari para cezası kesiliyor.

Uyarıcı levhalar

Bu kapsamda çamur çukurlarının etrafı halatlarla çevrilirken bu çukurlara girilmesinin yasak olduğunu belirten tabelalar da hazırlandı. Uyarıcı levhaların önümüzdeki günlerde Salda Gölü sahasına yerleştirileceği öğrenildi.

Göl ve çevresinde doğal yapıya zarar veren hiçbir olumsuzluğa müsade edilmeyeceği kaydedildi.

Gölün son dönem korunması için yerel yetkililer bazında başlatılan çalışmalar da etkili adımların atılmasına hneden olmuştu.

Haber Ara