Dolar

32,5998

Euro

34,7911

Altın

2.407,54

Bist

9.645,02

Salama: Mısır ve BAE dahil olmak üzere, Libya'ya 10 ülke müdahale etti

BM Libya Özel Temsilcisi Salame, ülkedeki iç karışıklığın en büyük sebebinin dış ülkelerin müdahalesinden kaynaklandığını belirterek, özellikle Mısır ve BAE de dahil olmak üzere Libya'ya, 10 ülkenin müdahale ettiğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-29 15:46:58

Salama: Mısır ve BAE dahil olmak üzere, Libya'ya 10 ülke müdahale etti

 

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame, özellikle Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) başta olmak üzere, Libya'ya 10 ülkenin müdahale ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame, geçen çarşamba akşamı El Cezire televizyonuyla yaptığı röportajda, istikrarsızlaştırıcı operasyonları durdurmak için tekrarlanan çağrılara rağmen, Libya'ya silah göndermeye devam eden yabancı ülkeler olduğunu söyledi.
Salame, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de dahil olmak üzere Libya'ya 10 ülkenin müdahale ettiğini söyledi.

ÇÖZÜLMESİ GEREKEN
ÇOK SAYIDA SORUN VAR

Libya Özel Temsilisi Salame, ateşkesin sağlanmamasının, Libya'daki siyasi sürecin başarısızlığının kanıtı olmadığını; bu konuda birkaç adım atıldığını belirterek, örnek olarak da,
Temsilciler Meclisi üyeleri ile devlet yetkilileri arasında yapılan toplantıları ve Trablus'ta yapılan ateşkes anlaşmasını gösterdi.
Çözülmesi gereken çok sayıda sorunun bulunduğunu söyleyen Salame, "Kaddafi'den gereyi 10 milyondan fazla silahlala, bir cephanelik kaldığını" söyledi.
Libya'daki çatışmanın diğer bölgelerden farklı olduğunu belirten Saleme, ülkedeki anlaşmazlıkların ideolojiyle ilgili olmadığını, servetten kaynaklandığını söyledi. Saleme, Libya'da, Suriye'deki gibi dikey bir bölünme olmadığını belirtti.

YOLSUZLUKLAR ARTTI

Libya'daki egemen siyasal güçün BM'deki Özel Temsilcisi olan Salame, ülkede her gün yeni bir milyonerin türediğini, orta sınıfın için ise günden güne küçüldüğünü söyledi.
Yolsuzluğun her geçen gün arttığını belirten Saleme, ülkenin önde gelen zenginleri de, Libya dışında yatırım yapmakla suçladı.
Libya'da yaşananlardan rahatsız olduğunu belirten Saleme, kamu parası aldıktan sonra yurtdışında çalışanların olduğunu da söyledi.

BAZI ÜLKELER, LİBYA'DA
İSTİKRAR İSTEMİYOR

BM'deki Özel Temsilcisi olan Salame, ülkesindeki siyasi karışıklığın dıştan müdahale ile değil, içteki grupların bir araya gelmesi ile çözüleceğini belirterek; özellikle Mısır ve BAE başta olmak üzere, çok sayıda ülkenin Libya'nın petrolünde gözü olduğu için, iç karışıkların sona ermesini istemediklerini ve bu yüzden ülkede çatışan gruplara silah ve maddi destek sağladıklarını öne sürdü.

Haber Ara