Dolar

32,5765

Euro

34,9747

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Sakarya Hendek'de havai fişek fabrikasında patlama! Patlamada son durum ne?

Bugün saat 11 sularında Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. 189 çalışanı olan fabrikada şu an itibariyle 4 kişi vefat etti, biri ağır 97 kişi de yaralandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-03 16:33:11

Sakarya Hendek'de havai fişek fabrikasında patlama! Patlamada son durum ne?

Sakarya, Hendek'de Türkiye'nin en büyük havai fişek fabrikasında bugün saat 11 sularında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Fabrikada 189 işçinin çalıştığı belirtildi. Patlamayla birlikte çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, 4 kişi yaşamını yitirdi, yaralanan biri ağır 97 kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan "Temennimiz yaralıların sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olanlarla ilgili olumsuz haberler almamak. Her türlü tedbir şu an itibarıyla alınmış vaziyette." diye konuştu.

Patlama sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olay yerine hareket etti.

Can kaybı 4 oldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlama nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e yükseldiğini açıkladı. Patlama nedeniyle 1'i ağır 97 kişi yaralandı, yaralılardan 16'sı taburcu edildi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Öncelikle hem ülkemize, hem Sakarya'mıza geçmiş olsun. Saat 11.10 sularında şiddetli bir patlama oldu. Tabii burası bir havai fişek fabrikası ve deposu en büyük olan fabrika. Deposunda da 110 ton civarında patlayıcı, havai fişek olduğunu değerlendiriyoruz. Şu anda patlamalar devam ediyor. Bütün ekiplerimiz burada, sağlık, UMKE, AFAD, jandarma, arama kurtarma, itfaiye, bütün ekiplerimiz burada. Patlamalar devam ettiği için şu anda arkadaşlar müdahale edemiyor. Kurumda 190 çalışan var." şeklinde açıklama yaptı.

Radyasyon iddialarına yalanlama

Sosyal medyadaki radyasyon sızıntısı iddiaları da AFAD açıklamasıyla yalanlandı. Açıklamada, kazanın endüstriyel olduğu herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmadığı bildirildi.

Haber Ara