Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasa dışı dinleme iddiaları davası

Eski Sakarya emniyet müdürleri Aktaş ve Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 3'ü firari 10 eski emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-18 19:01:53

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasa dışı dinleme iddiaları davası
Eski Sakarya emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 3'ü firari 10 emniyet mensubunun, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetme", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Yaz, Mehmet Dikbaş, Zakir Tütüncü, tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Celse arasında gelen belgelerin tutanağa geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Söz verilen tutuklu sanık Zakir Tütüncü, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını savunarak, tahliyesini talep etti.

Sanık Dikbaş ve Yaz da uzun süredir tutuklu olduklarını dile getirerek, tahliyelerini istedi.

Sanık avukatları da dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını ve müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Aralarında eski İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve eski İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça'nın da bulunduğu 3 sanık hakkındaki yakalama kararının ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Ocak'a erteledi.

- İddianameden

Sakarya'da, aralarında eski il emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay ile eski İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça'nın da yer aldığı meslekten ihraç edilen 10 emniyet mensubunun yargılandığı "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin davayla aynı sanıklar hakkında FETÖ/PDY'ye yönelik açılan dava birleştirilmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan 257 sayfalık iddianamede, 10 sanığın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etme", "iftira", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetme", "özel hayatın gizliliğini ihlal etme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme ve suç uydurma" suçlarından cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, sanıkların birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 16 yıl ikişer aydan 34 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Haber Ara