Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Sakarya'dan Halep'e yardım tırı

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kollarınca ilçe teşkilatlarının da katkısıyla temin edilen yardım malzemeleri, Halep'e ulaştırılmak üzere Gaziantep'e gönderildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-18 10:41:22

Sakarya'dan Halep'e yardım tırı

AK Parti Sakarya Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Macit Özçelik, İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, yıllarca İslam coğrafyasında yaşanan zulmün son günlerde daha da arttığını söyledi.

AA'nın haberine göre; Halep'te zirveye çıkan zulmün bir katliama dönüştüğünü vurgulayan Özçelik, "Şu an Halep'te insanlık katlediliyor. Yaşayanlara nefes hakkının verilmediği, her gün yüzlerce sivilin katledildiği Halep'te bir insanlık suçu işleniyor. Halep'i görmezden gelemeyiz, orada yaşanan zulme sessiz kalamayız." diye konuştu.

Özçelik, ensar olma ruhuyla her zaman mazlumlara sahip çıktıklarını, bu acıların paylaşılması gerektiğini her fırsatta dile getireceklerini ifade etti.

Dünyada her insanın eşit ve yaşama hakkı olduğunu belirten Özçelik, şunlara işaret etti:

"Yaşanan zulümlere karşı tek yaptığı acil toplanmak olan Birleşmiş Milletler'e, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, terörizmi beslemekten geri durmayan Avrupa Birliği'ne, zalim Esed'e desteğini açıktan yapan Rusya'ya ve İran'a tepkilerimizi her zaman en sert biçimde göstereceğiz. Ayrıca bu sabah askerlerimizi şehit eden terörün tasmalı alçaklarına sesleniyoruz, bizi korkutamayacaksınız, yıldıramayacaksınız, Türkiye'yi diz çöktürmeyeceğiz."

Açıklamanın ardından yardım malzemelerinin yüklendiği tır Halep'e ulaştırılmak üzere Gaziantep'e yola çıktı.

Haber Ara