Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

Sakarya'daki doğalgaz kullanılabilir düzeyde

Sakarya Valisi Hüseyin Avni 'Firma, Sakarya'da 3 bölgede doğalgaza rastlanıldığını ve doğalgazın kullanılabilir düzeyde olduğunu söyledi' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 20:05:42

Sakarya'daki doğalgaz kullanılabilir düzeyde

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 3 ilçede 400 ile 450 metrede doğalgazın rezervini konusunda bilgi olmadığını belirterek, "Firma, Sakarya'da 3 bölgede doğalgaza rastlanıldığını ve doğalgazın kullanılabilir düzeyde olduğunu söyledi" dedi.

GEÇEN YIL BAŞLADI ÇALIŞMALAR

İstanbul merkezli Delta Uluslararası Petrol, Sakarya-Kocaeli Karadeniz kıyı şeridinde 3 noktada petrol aramak için geçtiğimiz yıl 12 Mart'ta başvuruda bulundu. 3 yerde toplam 149 bin hektar alanda petrol araması yapılması için verilen izin Resmi Gazete'de yayınlandı. 3 alanda sondaj çalışmaları yapıldı. Aramalar kapsamında Serdivan İlçesi'nin Aralık Mahallesi'nde bulunan, kurutularak tarım arazisine dönüştürülen " Gökçeören Bataklığı" olarak bilinen Gökçeören Ovası'nda petrol ve doğalgaz arama çalışmaları da yapıldı. Kış şartları nedeniyle su toplanan Gökçeören Ovası'ndaki tel örgü ile çevrilen çalışma sahasında açılan kuyular dikkat çekerken, çalışma sahasında 5 kuyu olduğu, bir kuyudan yükselen borunun tıpa ile kapatıldığı görüldü. Aramalar sonucunda firma, Söğütlü ilçesinde 400, Ferizli ve Serdivan ilçelerinde ise 450 metrede doğalgaz bulunduğuyla ilgili olarak Sakarya Valiliği'ne bilgi verdi.

ÇEVREDEKİLERİN BİLGİSİ YOK

Aralık Mahallesi Muhtarı Mustafa Karabaşoğlu, Gökçeören Ovası'nın ortasında bulunan çalışma sahasında açıklama yaptı. Muhtar Karabaşoğlu, "Firma 6-7 ay kadar önce bu bölgeye gelerek kule kurup doğalgaz araması için çalışma yaptı. Çalışma sonunda birşey buldular mı bilemiyorum" dedi.

"KULLANILABİLİR DÜZEYDE"

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş doğalgaz bulunmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 3 bölgede doğalgaz bulunduğunu söyledi. Vali Coş, "Firma, Sakarya'da 3 bölgede doğalgaza rastlanıldığını ve doğalgazın kullanılabilir düzeyde olduğunu söyledi. Doğalgazın rezervi konusunda bilgi yok. Firma önümüzdeki günlerde yeniden ilimize gelerek çalışmalarını sürdürecek" dedi.

FİRMA YETKİLERİ: ARAMALAR HALA DEVAM EDİYOR

Sakarya'da doğalgaz araması yapan firmanın yetkilileri ise doğalgaz arama çalışmalarının hala bölgede sürdüğünü söyleyerek, Sakarya Valiliği'nin açıklamalarına karşılık doğalgaz bulunduğu yönünde açıklama yapmaktan kaçındılar.

Haber Ara