Dolar

32,5160

Euro

34,8202

Altın

2.425,65

Bist

9.695,21

Said Nursi'nin talebesinden Ramazan tavsiyeleri

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, ramazanda gösteriş için iftar verilmemesi gerektiğini belirterek, 'Mazallah sevap kazanacağınıza günah kazanırsınız.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 15:03:50

Said Nursi'nin talebesinden Ramazan tavsiyeleri

Fırıncı, Ramazan ayının faydalı şekilde değerlendirilmesi ve idrak edilmesi için tavsiyeler verdi.

Ramazanda Kuran-ı Kerim'i sıkça ve anlamıyla okumanın önemine değinen Fırıncı, "Kuran okumak marifetullah ilmini öğrenmek demektir. Kuran bize insanı ve bu dünyadaki görev ve sorumluluklarımızı öğretiyor. Kuran'ı, hem metnini tilavet ederek hem de tefekkür ve teellüm ederek okumalıyız. Ramazan, ilahi feyzin insan ruhlarına aktığı bir zamandır." diye konuştu.

"GÖNÜLLER YAPALIM, BU RAMAZAN VE HER ZAMAN''

Oruç tutarken dili gıybetten, lisanı kötü sözden arındırmak gerektiğine işaret eden Fırıncı, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ramazan için belirlediği "Gönüller yapalım, bu ramazan ve her zaman" temasının çok isabetli olduğunu vurguladı. Fırıncı, şöyle devam etti:

"Davranışlarımızı da kontrol etmeliyiz. Kimseyi kırmamalı, gönül yıkmamalıyız. Tüm beden ve duygularımıza da oruç tutturmalıyız. Ramazan sadece kuru bir açlık ve susuzluk değildir. Ruhumuzu da arındırmalıyız. Ramazan akşamlarında iftardan sonra teravih namazlarına ihtimam göstermeliyiz. Yok camiye gidip kılamıyorsanız, evinizde kılın. Akşam televizyonlarda boş, anlamsız ve her yıl tekrarlanan bazı programları izleyerek vakit öldürmek yerine, nafile namaz kılın veya bol bol Kur'an okuyun."

 "LÜKS İFTARLARDAN SAKINALIM'' 

Suriyeli sığınmacıları öz kardeşler olarak düşünmek, korumak ve elden gelen her türlü yardımı yapmak gerektiğini vurgulayan Fırıncı, iftar sofralarını çok lüks olmamak kaydıyla itidalli kurarak kalan imkanları ihtiyaç sahiplerine aktarmanın önemini dile getirdi.

İftar sofralarının maddi boyutundan çok manevi boyutunun öne çıkarılmasının daha makbul olacağını belirten Fırıncı, "Pahalı iftarlarda harcanacak parayla en az üç katı fazla gerçek ihtiyaç sahibi insanlara mütevazı iftarlar verilmeli. Buna en güzel örnek belediye ve bazı sivil toplum kuruluşlarının kurdukları iftar çadırlarıdır. Her kesimden ihtiyaç sahibi insan buralarda iftarlarını açıyor. İftar daveti vererek sevap kazanmayı amaçlayan Müslüman kardeşlerime şu uyarıyı da yapmak isterim. Aman pahalı, lüks ve şatafatlı iftarlar düzenlerken gösteriş yapmayın ve reklam kokan davranışlar sergilemeyin. Mazallah sevap kazanacağınıza günah kazanırsınız." değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara