Dolar

32,5899

Euro

34,7872

Altın

2.410,48

Bist

9.645,02

Sahurda bir bardak bile içseniz yetiyor!

Ramazan ayında çok tercih edilen besinlerden birisi olan meyan kökü şerbeti tamamen doğal ve bitkisel bir ürün olarak karşımızı çıkıyor. Oruç tutarken büyük kolaylıklar sağlayan meyan kökü şerbetinin faydaları sizlerin de tercih sebebiniz olabilir. İşte çok tercih edilen meyan kökü şerbetinin faydaları…

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-11 22:26:16

Sahurda bir bardak bile içseniz yetiyor!

Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunan meyan kökü şerbeti güçlü bir idrar söktürücü etkiye de sahip. Balgam söktürücü ve vücudu toksinlerden arındırma da şerbetin diğer faydaları arasında yer alıyor.

SUSUZLUĞU GİDERİYOR

İftarda ve sahurda tüketilecek birkaç bardak meyan kökü şerbeti susuzluğunuzu giderecek. Ramazan ayında en büyük sıkıntınız susuzluksa evinizden meyan kökü şerbetini eksik etmeyin.

İŞTAH AÇMAYA YARDIMCI
İştahsızlık probleminiz varsa meyan kökü şerbeti bu sorununuza çare olabilir. İştah açıcı özelliği ile dikkat çeken meyan kökü şerbetini yemeklerden önce tüketebilirsiniz.

KARACİĞER VE AKCİĞER HASTALIKLARINDA ETKİLİ

Karaciğer ve akciğer hastalıklarında etkili olan meyan kökü şerbeti ses kısıklığına iyi geliyor ve bronşiti önlüyor.

CİLT HASTALIKLARINA KARŞI DOĞAL ÇÖZÜM

Meyan kökü şerbetinin faydaları arasında sedef ve mantar gibi cilt hastalıklarını tedavi etmesi de yer alıyor. Kaşıntı gibi problemleriniz için de meyan kökü şerbeti kullanmayı tercih edebilirsiniz.

MİDE YANMASI VE ÜLSERİ ÖNLÜYOR

Meyan kökü şerbetinin faydaları arasında güçlü bir besin olması önemli bir etken. Fosfat, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve mineral açısından güçlü bir besin olan meyan kökü şerbeti mide yanması ve ülser gibi sağlık sorunlarını önlüyor.

DİĞER FAYDALARI

-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Beynin yaşlanmasını önler.
-Virüslere karşı koruyucudur.
-Mide spazmını önler.
-Ateş düşürür ve öksürüğü önler.
-Enerji verir.

Haber Ara