Dolar

32,5840

Euro

34,7992

Altın

2.514,18

Bist

9.693,46

‘Sahte mutluluk hapı' operasyonu

Polis, Tahtakale'de on binlerce sahte hap ele geçirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 09:09:20

‘Sahte mutluluk hapı' operasyonu

Polis geçtiğimiz gün İstanbul Tahtakale'de sahte hap operasyonu düzenledi.  Onbinlerce sahte hap ele geçirdi. Olayla ilgili olarak 20 kişi gözaltına alındı. Satıcıların hapları faturalı ürünlerin arasına yerleştirdiği gözlendi.

Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih İlçesi Eminönü semtindeki Tahtakale'ye ‘sahte ve kaçak hap operasyonu' düzenledi. Tespit edilen 10 depoya 50'yi aşkın polis eşzamanlı baskın gerçekleştirdi.

Merdivenaltı üretilen ya da yurtdışından kaçak getirilen on binlerce cinsel uyarıcı ve zayıflama hapı ele geçirildi. Cep telefonu ve sağlıklı yaşam ürünleri satılan dükkânların içinde arama yapan polis ekipleri, özel bölmelere gizlenmiş haplara da ulaştı. Çekmecelerin altlarına ek kilitle zula yapan satıcıların, bazı hapları da dikkat çekmemesi için faturalı ürünlerin arasına yerleştirdiği görüldü.

ge

KAÇAKÇILIKTAN İŞLEM

Telefon malzemesi satan bir dükkânda arama yapan polislerse zemine yerleştirilmiş zulayı ortaya çıkardı. Polisler, özenle zulaya yerleştirilen kutuların içinde de çok sayıda sahte hap buldu. Cinsel uyarıcı ve zayıflatıcı olduğu öne sürülen haplar, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Hapların başta Çin olmak üzere çeşitli ülkelerden getirildiği, Türkiye'de de merdivenaltı üretildiğinin belirlendiği kaydedildi. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca haklarında işlem yapılan 20 kişi, adliyeye sevk edildi.

Haber Ara