Dolar

32,5105

Euro

34,8300

Altın

2.488,25

Bist

9.575,59

Sahte komutan Esed askeri çıktı

Alman Focus dergisinin Nusra komutanı olduğu iddia edilen ancak inandırıcı bulunmayan röportajı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Alınan bilgilere göre, Nusra komutanı gibi gösterilen kişi, Esed rejim askerlerinden Ahmet El Şeyh.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 14:36:29

Sahte komutan Esed askeri çıktı

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Röportajda Abu al-Ezz kod adlı kişi ABD'nin örgüte başta BGM-71 TOW tanksavar füzeler olmak üzere çok sayıda silah gönderdiğini iddia edilmişti. Jürgen Todenhöfer imzalı röportajda ABD, Rusya ve BM tarafından ''terör örgütü'' olarak kabul edilen Nusra'ya silah verilmesine herhangi bir örgütün aracılık edip etmediği sorusuna örgüt komutanı olduğu iddia edilen kişi, ''Füzeler, doğrudan bize verildi. Amerikalılar bizim yanımızda" cevabını vermişti.

Ancak röportajda yüzü kapalı olan komutanın Nusra ile ilgisi olmadığı, daha önce hiç adının duyulmadığı ve örgüt adına eylemlerde bulunmadığı ifade edilerek röportajın düzmece olabileceği kaydedilmişti. Alman dergisinin röportajının, rejimin hakimiyeti altındaki bir bölgede gerçekleştiği de ortaya çıkmıştı.

Öte yandan; komutan olduğu iddia edilen kişinin sol elinin orta parmağına altın şövalye yüzüğü takması da söz konusu kişinin Nusra ile ilgisi olmadığının işareti olarak kabul edilmişti. Selefi eğilimi olan Nusra'nın yöneticilerinin takması haram olan altın yüzük kullanması akla muhal bulunmuştu.

Amerikan yönetimi de, El Kaide'den ayrıldığını ve ismini değiştirdiğini açıklayan Nusra'nın, kendileri için hala ''terör örgütü'' olduğunu vurguluyor.

Röportajı gerçekleştiren Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer ise IŞİD'in kendi bölgesinde bir süre yaşamasına izin verdiği ilk ve tek gazeteci olarak biliniyor. 

Haber Ara