Dolar

32,4914

Euro

34,9056

Altın

2.440,14

Bist

9.716,77

Sahte bal nasıl anlaşılır? Gerçek bal nasıl anlaşılır bilinen pratik yöntemler?

Sahte bal nasıl anlaşılır? Düzenli tüketildiğinde vücuda çokça yararı olan balın doğal olanını tüketmek gerekir. Peki ama sahte bal ve gerçek bal nasıl anlaşılır? Gerçek bal nasıl anlaşılır bilinen pratik yöntemler? Gerçek bal mideyi yakar mı? Balın şekerli olup olmadığı nasıl anlaşılır? Doğal bal şekerlenir mi? Su ile yapılan bal testi nasıl yapılır? Hakiki bal nasıl anlaşılır?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-12 12:28:59

Sahte bal nasıl anlaşılır? Gerçek bal nasıl anlaşılır bilinen pratik yöntemler?

Bal vitamin ve mineral kaynağı ve bağışıklık sistemi başta olmak üzere vücuda birçok faydası var. İçerisindeki kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir, demir sayesinde dolaşım sistemine yardımcı olur. Başlı başına doğal bir enerji kaynağıdır. Öksürüğe, uykusuzluğa, astım ve bronşit hastalıklarına iyi gelen bal uzmanlar tarafından gece yatmadan önce ve sabah kahvaltısında tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Balın Faydaları Nelerdir?

- Cildi nemlendirir.

- Damarların açılmasına yardımcı olur.

- Hafızayı güçlendirir.

- Gıcık ve öksürüğü giderir.

- Balgam sökücü ve iltihap gidericidir.

- Kabızlığı önler.

- Görme gücünü artırır.

- Uykusuzluğa iyi gelir.

- Kesik ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.

- Karaciğeri temizler.

Sahte Bal Nasıl Anlaşılır?

Etiket: Marketlerdeki bal kavanozlarının/ambalajlarının üzerinde "bal kodeksine uygundur" yazısının bulunmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra içindekiler kısmında bal dışında glikoz, glikoz şurubu, fruktoz şurubu, şeker gibi maddeler bulunuyorsa o balın katkılı olduğunu anlayabilirsiniz.

Renk: Sahte balların rengi çoğu zaman gerçek baldan daha açık görünür. Açık renk balları satın almamak doğru bir tercih olacaktır. Ancak her koyu renk bal gerçek bal değildir. Sahte bal üreticileri bir takım katkı maddeleri ekleyerek sahte balın da koyu renk almasını sağlayabilir.

Şekerlenme: Satın aldığınız balın bekledikçe kavanoz tabanından itibaren şekerlendiğini gözlemlediyseniz sahte olma ihtimalinin düşük olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle buzdolabında 30 gün bekleyen gerçek balın neredeyse tereyağı kıvamına geldiği bilinir.

Koku: Hakiki balın kokusu yoktur. Balı kokladığınızda koku alabiliyorsanız katkılı olduğu söylenebilir. Ancak her kokusuz bal hakiki değildir. Üreticiler bir takım maddelerle sahte balların da kokusunu bastırabilirler.

Sahte bal nasıl test edilir?

Uzama: Hakiki balı kaşıkla aldığınızda bir süre kesilmeden uzadığı bilinir. Eğer katı bir şekilde direkt kaşığa alabiliyorsanız balın sahte olduğu söylenebilir.

Ilık su: Ilık bir suya deneyeceğiniz baldan 1 yemek kaşığı kadar koyun ve bekletin. Bal gerçek ise bıraktığınız şekilde kalacak, katkılı ise çözünme yapacaktır.

Havlu1 yemek kaşığı balı kopardığınız kağıt havlunun üzerine koyduğunuzda havlu tarafından emilime uğruyorsa katkılı olduğu söylenebilir.

Haber Ara