Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

Sahne dost ülke Pakistan'ın

Keçiören Belediyesi tarafından 8’incisi düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin konuğu olan Pakistan unutulmaz bir gece yaşattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 22:34:56

Sahne dost ülke Pakistan'ın

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ev sahipliğinde Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen geceye Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekili ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk,  Yemen Eski Büyükelçisi ve Güney Asya Genel Müdürü Fazlı Çorman, ES-DER Başkanı Mahmut Çelikus, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pakistan Kültür Evi'nin de açıldığı gecede Pakistan Evi'nin önünde yer alan ve Türkiye – Pakistan dostluğunu simgeleyen modifiye vosvos büyük ilgi gördü. Pakistanlı Abdullah Athar'ın Kur'an Tilaveti ile başlayan gecede Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Athar'a Türk Bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

“PAKİSTAN VE TÜRKİYE KADER KARDEŞİ”

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood'un hediyesi olan Pakistan'ın yerel kıyafetleri ile kürsüye çıkan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bugün Pakistan'dayız ve gördüğünüz gibi Pakistanlı'yız.” diyerek konuşmasına başladı. Başkan Ak Pakistan ve Türkiye'nin sadece din kardeşi değil kader kardeşi de olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Devlet Başkanı Sayın Memnun Hüseyin nezdinde ilişkilerimiz çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Belediye olarak biz de iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sunuyoruz.” Ak,  8. Uluslararası Ramazan Etkinliklerine de değinerek, “Bu sene 17 ülkeyi ve Anadolumuzun güzel şehirlerini konuk ediyoruz. Hem ülkeler hem de şehirler kendi zenginliklerini sergiliyorlar. Ramazan ayı kardeşlik, birlik, beraberlik ve paylaşmak ve Kur'an ayı… Cenab-ı Allah bu aylara tekrar erişmeyi nasip etsin.” diye konuştu.

“KÖKLÜ İLİŞKİMİZİ İLERİYE TAŞIMA HEDEFİNDEYİZ”

Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood ise “Eskiye dayanan köklü ilişkimizi daha da ileriye taşıma hedefindeyiz. Eğitim, sanat, kültür alanında da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak'a da Pakistan'ın Peşaver kentinde yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden 145 Müslüman kardeşimizin anısına Keçiören'de diktiği fidanlar için çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. Büyükelçi Mahmood 15 Temmuz'da en fazla Keçiören'in şehit verdiğini hatırlatarak demokrasi şehitlerini saygıyla andıklarını ifade ettiği konuşmasını, Türkçe “Yaşasın Türkiye- Pakistan dostluğu” şeklinde konuştu.

“KURTULUŞ SAVAŞINDA BİZE PARA GÖNDERİP DESTEK OLDULAR”

Pakistan ile Türkiye arasındaki dostluğun köklerinin çok eskilere dayandığını belirten Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekili ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk iki ülke ilişkilerini iki bedende atan bir kalbe benzeterek, Pakistan'ın bağımsızlığını kazanmadan çok önce Osmanlı'nın ayakta kalması için destek verdiğini ve Kurtuluş Savaşı döneminde de Hintli Müslümanların gönderdiği 720 bin lirayı hatırlattı.

Haber Ara