Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Sahil Güvenlik Komutanlığı darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Üstem'in de aralarında bulunduğu 28 kişi hakkında açılan davaya sanıkların esas hakkındaki savunmalarıyla devam edildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-18 14:13:45

Sahil Güvenlik Komutanlığı darbe girişimi davası
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem'in de aralarında bulunduğu 28 kişinin yargılandığı davaya sanıkların esas hakkındaki savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada savunma yapan sanık astsubay Zafer Önder Yufkacı, darbe girişimi gecesi konusu suç teşkil eden emir vermediğini, almadığını, bu tür emirleri uygulamadığını ve yerine getirmediğini ileri sürdü.

Bir asker olarak hayatında ilk defa hain darbe gecesi verilen emirleri sorguladığını savunan Yufkacı, "Darbeye fikren, zihnen ve bedenen bir katkım olmadı. Tanık ifadeleri savunmamı destekler niteliktedir. Darbecilerle beraber hareket etmedim." diye konuştu. Yufkacı, görevinden ihraç edilmediğini, beraat edip görevinin başına dönmek istediğini söyledi.

Sanık astsubay Alper Hepçaldıranlı da önceki savunmalarını tekrarladığını belirterek, 15 Temmuz'da yaşadıklarını açıkça anlattığını, hiçbir şeyi saklamadığını öne sürdü. Hepçaldıranlı, hiçbir hukuksuz emri yerine getirmediğini, o geceki şanssızlığının nöbet görevinde bulunması olduğunu savundu.

Hain darbe girişimiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını ileri süren Hepçaldıranlı, o gece komuta katına da hiç gitmediğini, savcılık makamının kendisini başka biriyle karıştırmış olabileceğini iddia etti.

Hepçaldıranlı, FETÖ ile kendisinin de ailesinin de hiçbir bağının olmadığını savunarak, "Bu hain örgütün kapısının önünden dahi geçmedim." savunmasını yaptı.

Sanık Hepçaldıranlı görevinden ihraç edilmediğini, beraat edip görevinin başına dönmek istediğini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Haber Ara