Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Sahel'de terörle mücadele

BM heyeti, terörle mücadele etmek amacıyla oluşturulan G5 Sahel Gücü'nün komuta merkezini incelemek üzere Mali'yi ziyaret etti

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-23 11:19:08

Sahel'de terörle mücadele
BM Güvenlik Konseyinden (BMGK) bir heyet, Mali'de G5 Sahel Gücü'nün komuta merkezinde incelemelerde bulundu.

BMGK'ya bağlı 15 diplomattan oluşan heyet, hafta sonu Mali'nin orta kesimindeki Sevare bölgesinde yer alan G5 Sahel Gücü'nün komuta merkezini ziyaret etti.

Heyet Başkanı Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre, düzenlendiği basın toplantısında, Sahel'deki terör örgütleriyle mücadele eden G5 Sahel ülkelerine (Mali, Moritanya, Çad, Burkina Faso ve Nijer) destek vermek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Delattre, "G5 Sahel Gücü, sürdürülebilir kaynak ve lojistik destekle daha etkili çalışabilir. BM'nin de bu konuda önemli rol oynaması gerektiğinin bilincindeyiz." ifadesini kullandı.

G5 Sahel Gücü'nün başındaki Malili General Didier Dacko, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) personeli ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşen heyetin, bugün Burkina Faso'da temaslarda bulunması planlanıyor.

G5 Sahel Gücü'nün, terör örgütleri ve silahlı gruplara karşı savaşan Fransız gücü ve BM istikrar misyonlarına destek vermesi bekleniyor.

Gücün kısa sürede 5 bine yakın askerle göreve başlaması öngörülüyor.

Haber Ara