Dolar

32,5408

Euro

34,8887

Altın

2.439,54

Bist

9.746,66

Şahap Kavcıoğlu milletvekili miydi? Şahap Kavcıoğlu hangi partiden nerenin milletvekiliydi?

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınarak yerine Şahap Kavcıoğlu getirildi. Şahap Kasapoğlu yeni Merkez Bankası başkanı olurken insanlar da Şahap Kavcıoğlu'nun kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki Şahap Kavcıoğlu kimdir? Şahap Kavcıoğlu milletvekili miydi? Şahap Kavcıoğlu hangi partiden milletvekiliydi? Şahap Kavcıoğlu nerenin milletvekiliydi? Şahap Kavcıoğlu AK Partili mi? İşte Şahap Kavcıoğlu hakkında bilinmeyenler ve hayatı haberimizin detayında.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-20 09:17:44

Şahap Kavcıoğlu milletvekili miydi? Şahap Kavcıoğlu hangi partiden nerenin milletvekiliydi?

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınarak yerine Şahap Kavcıoğlu getirildi. Şahap Kasapoğlu yeni Merkez Bankası başkanı olurken insanlar da Şahap Kavcıoğlu'nun kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki Şahap Kavcıoğlu kimdir? Şahap Kavcıoğlu milletvekili miydi? Şahap Kavcıoğlu hangi partiden milletvekiliydi? Şahap Kavcıoğlu AK Partili mi? İşte Şahap Kavcıoğlu hakkında bilinmeyenler ve hayatı haberimizin detayında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'ı 200 baz puan fazi artımının ardından görevden aldı. Naci Ağbal'ın yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. Peki Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu kimdir? Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu milletvekili miydi? Şahap Kavcıoğlu hangi partiden milletvekiliydi?

ŞAHAP KAVCIOĞLU MİLLETVEKİLİ MİYDİ?

Şahap Kavcıoğlu bir dönem bu ülkeye milletvekili olarak hizmet vermişti. 

ŞAHAP KAVCIOĞLU HANGİ PARTİDEN MİLLETVEKİLİYDİ.*

Şahap Kavcıoğlu, 26. dönemde Ak Parti Bayburt Milletvekilliği görevini yürüttü.

 

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğdu. Baba adı Halit, anne adı Naime'dir. Evli ve 3 çocuk babası olan Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı. Aynı bankada sırasıyla; Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

GÖREVDEN ALINAN AĞBAL'DAN AÇIKLAMA

Ağbal Twitter hesabından yayınladığı gönderide, "Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin" açıklamasını yaptı.

Haber Ara