Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

Sağlıklı yaşam için çocuk ve gençlere bisiklet dağıtılacak

Sağlıklı yaşam için çocuk ve gençlere bisiklet dağıtılacak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 17:48:31

Sağlıklı yaşam için çocuk ve gençlere bisiklet dağıtılacak
Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü, çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla bisiklet dağıtılması için protokol imzaladı.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yürütülen "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle ilköğretim 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine 400 adet, Hacettepe Üniversitesi öğrencilerine ise 500 adet bisiklet dağıtılacak.

Valilik makamındaki protokolün imza töreni, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ve Halk Sağlığı Müdürü Rahmi Acar'ın katılımıyla gerçekleşti.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, son yıllarda özellikle gençler ve çocuklarda ortaya çıkan obezite sorununun biyolojik hastalıkların yanı sıra psikolojik sorunlara neden olduğunu, sosyal, iş ve okul yaşamını olumsuz etkilediğini belirtti.

Gençlerin daha çok spor aktivitelerinde bulunmasının hayatlarını daha kaliteli geçirmelerini sağlayacağını ifade eden Kılıçlar, bu konuda belediyelerin de bisiklet kullanımını daha güvenli hale getirerek özendirecek ve kolaylaştıracak altyapı çalışmalarına önem vermesi gerektiğini vurguladı.

Haber Ara