Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

Sağlık Personellerinin Çalışma, İzin ve Nöbetlerinde Düzenleme

Sağlık personellerinin izin, mesai ve çalışma koşullarında bazı düzenlemeler yapıldı. Geçtiğimiz gün art arda gelen 3 intihar haberi sonrası harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Sağlık Sen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bazı kararlar aldı. İşte alınan o kararlar.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-02 11:32:22

Sağlık Personellerinin Çalışma, İzin ve Nöbetlerinde Düzenleme

Adana'da, Batman'da ve İstanbul'da meydana gelen intiharların ardından TBMM harekete geçti.

Adana'da Dr. Ece Ceyda Güdemek, Batman'da Cerrah Dr. Engin Karakuş ve İstanbul'da tıp fakültesi öğrencisi Yağmur Çavuşoğlu'nun aynı gün ve aynı sebepten dolayı yaşamına son verdiğini önceki gün kaleme almıştık.2 hekim de intihar notlarında ağır çalışma koşullarını dile getirmişti.

Art arda yaşanan ve büyük üzüntü yaratan intiharlarla birlikte, sağlık çalışanlarının 36 saati bulan nöbetlerini ve ağır çalışma koşullarını gündeme geldi. Önceki gün bu konuyu kaleme alan Habertük Gazetesi'nin bu makalesi büyük yankı uyandırdı. Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre Sağlık- Sen, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, önceki gün yaptıkları ortak toplantıda sağlık çalışanlarının şikayet ve talepleri üzerinde durdu. Öğrenimine devam eden sağlık çalışanlarına kolaylık sağlanması kararının alındığı gçrüşmede sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ile ilgili alınan kararlar şu şekilde;

# Mazeret izinlerini senelik izinlerinden bağımsız kullanabilecekler.

# Sağlık Bakanlığı'nda çalışan eşlerin nöbet düzenlemesinde kolaylık sağlanacak.

# Muayene önceliği verilecek.

# Eğitim mazeretine bağlı tayin olanların derslerine devam edebilmeleri için kolaylık sağlanacak.

# 2018'in ilk yarısında. görevde yükselme sınavının duyurusu yapılacak.

# Türk sSilahlı Kuvvetleri'nden devrolan hastanelerde çalışan personelin yıllık izinlerindeki hak kayıpları giderilecek.

# Hac organizasyonunda tüm sağlık çalışanlarının görevlendirilebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'yla görüşme gerçekleştirilecek

CHP'nin doktor milletvekillerinden Murat Emir, art arda gelen intihar haberlerini sonrası Meclis araştırma komisyonunun kurulmasını istedi. Emir, TBMM Başkanlığı'na verdiği araştırma önergesinin gerekçesinde, hekimlerde intihar nedeniyle ölüm oranının diğer meslek gruplarına göre daha yüksek olduğunu, erkek hekimlerin toplumdaki diğer meslek gruplarındaki erkeklere oranla 2 kat, kadın hekimlerin 2-3 kat daha fazla intihar nedeniyle hayatını kaybettiği belirterek, "Çalışma sürelerinin uzun olması, yoğun iş baskısı, hekimlerden yüksek performans beklentisi ve tüm bunlara bağlı olarak yaşanan yoğun stres, intiharlara bağlı ölümleri beraberinde getirmektedir" denildi.

Haber Ara