Dolar

32,5555

Euro

34,8710

Altın

2.424,52

Bist

9.645,02

Sağlık personeli ek ödeme sisteminde hangi değişiklikler olacak? Nöbet ücreti artacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile ek ödeme sisteminde köklü değişikliklere gidileceğini haksızlıkların ortadan kalkacağını duyurdu. Haberi duyan binlerce sağlık personeli de ek ödeme sisteminde hangi değişiklikler olacak? sorusunu sormaya başladı. Peki sağlıkçılara ek ücreti artacak mı? Bakan Koca ayrıca sağlıkçıların nöbet ücretinde de değişiklik yapılacağının sinyalini verdi. Sağlık çalışanları nöbet ücreti artacak mı? Sağlıkçılara ne zaman kadar ek ücret ödemesi yapılacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-18 18:11:56

Sağlık personeli ek ödeme sisteminde hangi değişiklikler olacak? Nöbet ücreti artacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık personelini sevindirecek açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanları eö ödeme ve nöbet ücretleri konusunda uzun süre şikayetçiydi. Bakan Koca bu soruna yöneleceklerini belirtti. Bakan Koca ek ödeme sisteminde köklü değişikliklere gidileceğini vurguladı. Gelişme ile milyonlarca sağlık çalışı heyecanlandı. Peki sağlık personeli ek ödeme sisteminde hangi değişiklikler olacak? Sağlıkçıların nöbet ücreti artacak mı? Sağlıkçılara ne zaman kadar ek ücret ödemesi yapılacak?

EK ÖDEME SİSTEMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Bakan Koca, Sağlık-Sen 6. Dönem 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklama ile milyonlarca sağlık çalışanını sevindirdi. Bakan Koca ek ödeme sisteminde değişikliğe gidileceğini açıkladı. Koca adaletli bir ek ödeme sistemi için köklü bir revizyon çalışmasının gündemde olduğunu söyledi. Peki ek ücret ödemeleri devam edecek mi? Sağlık personeline ek ödeme ne zamana kadar devam edecek? Bakan Koca bu kapsamda, yapılan ek ücret ödemelerinin yeniden gözden geçirilmesi bekleniyor.

EK ÖDEME SİSTEMİNDE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAK?

Bakan Koca Sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "Personelin aldığı ek ücretlerde hakkaniyet eksikliğinin farkındayız. Daha adaletli bir ek ödeme sisteminin getirilmesi adına köklü bir revizyon çalışması gündemimizde." dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ NÖBET ÜCRETİ ARTACAK MI?

Bakan Koca, nöbet ücretlerinin düşüklüğü ve farklı yorumlanabilen mevzuat nedeniyle yapılan farklı ödemelerin de farkında olduklarını belirtti. Bu konular hakkında da düzenlemeler yapılacağını paylaştı.

EK ÖDEME NEDİR?

Ek ödeme, personele sağlık tesisine fiilen katkı sağladığı sürece verilebilir. Sağlık tesisinin o dönemde elde ettiği gayrisafi hasılattan öncelikle Hazine payı, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi gereğince ayrılacak pay ile Bakanlık merkez payı ayrıldıktan sonra kalan miktar, 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirlenen oranları geçmemek üzere personele ek ödeme olarak dağıtılabilir. Bağış, faiz, kira gelirinden elde edilen döner sermaye gelirleri hiçbir şekilde personele ek ödeme olarak dağıtılamaz.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile diğer ülke hükümetleri arasında imzalanan ortak işletme protokolü gereği işletilen hastanelere görevlendirilen personele fiilen çalıştığı sürece kadrosunun bulunduğu yerden sağlık tesisi puan ortalaması esas alınarak ek ödeme yapılır. Bu şekilde yapılacak ek ödemelerde hizmet alanı-kadro unvan katsayısı eğitim görevlilerinde %20, uzman tabip ve uzman diş tabiplerinde %45, tabip ve diş tabiplerinde % 90, diğer personelde ise %50 oranında arttırılır.

Haber Ara