Dolar

32,5503

Euro

34,9204

Altın

2.423,64

Bist

9.722,09

Sağlık Bakanlığı:

'(Bebeğe ilik bulunduğu, paranın bulunamadığı iddiası) Hastamıza ilik naklinin yapılabileceği bir donör bulunmuş olup, halen gerekli testler yapılmaktadır. Test sonuçlarının olumlu çıkması durumunda nakil Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilecektir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 20:37:27

Sağlık Bakanlığı:
Sağlık Bakanlığından, 1,5 yaşındaki bebeğe ilik bulunduğu ama para bulunamadığı iddiasına ilişkin, "Hastamıza ilik naklinin yapılabileceği bir donör bulunmuş olup, halen gerekli testler yapılmaktadır. Test sonuçlarının olumlu çıkması durumunda nakil Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilecektir." ifadesi kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "1.5 yaşındaki bebeğe ilik bulundu ancak para bulunamıyor" başlıklı haberinin yayınlandığı belirtildi.

Çorum Sungurlu Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilen hastanın gerekli müdahale uygulanarak helikopter ambulans ile Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yapılan tetkik ve teşhislere göre hastanın ilik nakli olması gerekmektedir. Önemli olan husus para değil, ilik naklinin gerçekleştirilebileceği uygun donörün bulunmasıdır. Hastamıza ilik naklinin yapılabileceği bir donör bulunmuş olup, halen gerekli testler yapılmaktadır. Test sonuçlarının olumlu çıkması durumunda nakil Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilecektir.

Bu arada yapılan inceleme kapsamında hastanın babası Serkan Şimşek ile de görüşülmüştür. Oğlunun, nakil için uygunluk beklediğini, 2 haftaya kadar durumunun netleşeceğini belirtmiş, devletin imkanlarıyla sağlık hizmetini ücretsiz olarak aldıklarını ifade etmiştir."



Haber Ara