Dolar

32,4225

Euro

34,4574

Altın

2.489,33

Bist

9.679,80

Sağlık Bakanı’ndan havalimanında önlem alınmadı diyen Şirin Payzın’a yanıt

Sağlık Bakanı, İstanbul Havaalanı’nda yeterince önlem alınmadığını söyleyen Şirin Payzın'a 'Termal kameradan geçerçen çekilmiş görüntülerinizi paylaşabilirim' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 11:20:36

Sağlık Bakanı’ndan havalimanında önlem alınmadı diyen Şirin Payzın’a yanıt

Gazeteci Şirin Payzın, İtalya'dan geldiğini ve bu ülkenin koronavirüs salgınında üçüncü ülke olduğunu ifade ederek, “Ne kontrol yapıldı ne görevliler maskeli. Ekranda saçma sapan konuşanları dinleyip kelle paça yiyoruz bize bir şey olmaz mı diyor yönetenler?” ifadelerini kullanmıştı.

Payzın paylaşımının devamında, “AB ülkelerine girişte uçaktan çıkar çıkmaz özel giysileri ve termal tarayıcılarıyla görevliler karşılıyor. Herkese göz kontrolü yapıyorlar. İstanbul Havaalanı‘nda geçtim kontrolü önlemi hatırlatan bir masa, işaret bile yok” demişti.

Bagaj bölümüne giderken bir kamera var” diyen Payzın şu ifadeleri kullanmıştı:

"AB'de gibi görevlilerin gözünüze tutup taradığından değil. Fotoğraf makinesi gibi ama etrafında görevli yok?
Kameranın gördüğünü kim görüyor? Başka yerden mi okunuyor kamera görüntüleri?"

2020-02-27_11h29_09

BAKAN KOCA:İSTERSENİZ TERMAL KAMERADAN GEÇİŞİNİ PAYLAŞABİLİRİM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu paylaşımı alıntılayarak “Şirin Hanım, termal kamera taramasından geçişinizi gösteren görüntüleri izin verirseniz buradan paylaşabilirim. Sizi iyi görünce zahmet vermedik” dedi. Koca, Payzın'a verdiği yanıtta gülücük ifadesi de kullandı.

HAVALİMANLARINA TERMAL KAMERALAR YERLEŞTİRİLDİ

İstanbul Havalimanı'nda koronavirüse karşı termal kamera konulmuştu. Kameradan bir döneme kadar sadece Çin'den gelen yolcular geçiyordu. Ancak virüs tehlikesinin artması üzerine, bu kontrolden geçecek uçuşlara başka ülkeler daha eklendi.

Termal kameradan geçen yolcuların vücut ısılarının 38 derece ve üzerinde olması halinde termal kamera, yolcuları yeşil göstererek sinyal veriyor. Bu durumda da ilk müdahale havalimanında yapılıyor.

 

Haber Ara