Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Sağlık Bakanı Koca'dan ''koronavirüs'' açıklaması

Sağlık Bakanı Koca 'Çin'den gelen yolcuların termal kameralarla taramasına başladık. Şu ana kadar havalimanındaki taramalarda şüpheli vakaya rastlamadık.' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-24 14:12:14

Sağlık Bakanı Koca'dan ''koronavirüs'' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan koronavirüsle ilgili yeni açıklamaları şöyle:

Hastalıkla ilgili gelişmeleri ve yayılımını uluslararası kuruluşlarla iş birliği içerisinde yakından takip ediyoruz. Bu çerçevede tanı, önlem, olası vakada uygulanacak prosedürler, korunma ve kontrol önlemleri ile ilgili bir rehber hazırlayarak bugün yayımladık.

Çin'den gelen yolcuların termal kameralarla taramasına başladık. Şu ana kadar havalimanındaki taramalarda şüpheli vakaya rastlamadık. Sıradan bir gripte de benzer bulgular olabilir.

Çarşamba gecesi Büyükçekmece'de hastaneye başvuran Çin uyruklu kişi Vuhan'dan geldiği öğrenilince izole edildi. Bu konuda bilgi kirliliği var. Çift olduğu söylendi, domuz gribi olduğu söylendi. Kadın hasta Süreyya Paşa Eğitim Araştırma Hastanesi'nde gözlem altına alındı. Kadının Çin'den beraber geldiği yolcuların hiçbirinde bulguya rastlanmadı. Diğer yolcular döndü, bu yolcu ise 36 saat gözlem altında tutuldu. Klinik bulgularında herhangi bir bozulma gözlenmedi. Şüpheli vaka olarak gördüğümüz hasta ülkesine dönme talebi üzerine Çin'e özel ambulans ve sağlık personelimizle gönderdik. Şüpheli vaka her ne kadar ülkesine dönmüş olsa da temasta olduğu kişileri taramadan geçiriyoruz. En ufak bir şüpheye mahal vermek istemiyoruz. Hastanede temasta bulunan 15-20 kişi gözlem altında tutuluyor.

'PANİĞE GEREK YOK, GRİBE GÖRE BULAŞICILIĞI DÜŞÜK'

Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum yok. Enfeksiyon belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı, solunum güçlüğü olabiliyor. İleri durumlarda zaatürre ve böbrek yetmezliğine neden olabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bulaşma hızının diğer hastalıklara göre oldukça düşük olduğunu açıkladı. Dış ortama dayanıklılığı düşük. Gribe göre koronavirüsün bulaşıcılığının daha düşük olduğunu biliyoruz.

'DENİZ BAYKAL'IN CİDDİ BİR RAHATSIZLIĞI YOK'

(Dün Deniz Baykal'ın domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı iddiası) Deniz Baykal'ın ciddi bir sağlık sorunu yok. Üst solunum yolu enfeksiyonu var. Daha önceden geçirdiği hastalık nedeniyle tedbiren takibe aldılar. Ciddi bir rahatsızlığı olmadığını söyleyebilirim.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara