Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Sadr: Öldürülsem bile...

Iraklı Şii lider Mukteda el Sadr, ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Sadr, 'öldürülse dahi' taraftarlarından ülkedeki yolsuzluklara karşı gösterilere devam etmelerini istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-24 16:37:16

Sadr: Öldürülsem bile...

Sadr yanlıları, başkent Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda hükümet karşıtı gösteri düzenledi. Gösteride konuşma yapan Sadr, yolsuzluğa karşı mücadele vurgusunda bulundu.

Şii lider Sadr, şöyle konuştu:

"Öldürülsem bile reform devrimini bıkmadan, sıkılmadan devam ettirin. Gösterilerin sonuna kadar barışçıl olmasını sağlayın. Irak halkının Yeşil Bölge'ye girişi, onların (yolsuzluk yapanların) sonunun başlangıcıydı. Bunu tekrar yapmaya gücümüz var."

Gösteriler sürdükçe yolsuzluk yapan siyasetçilerin güç kaybettiğini savunan Sadr, şöyle devam etti:

"Gösterileri bıraktığınız an bunlar sizi celladın eli altındaki mahpus gibi boyun eğdirmeye zorlayacak. Biz, Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz. Bunlar, mezhepçi çatışma ortamı yaratmaya tüm güçleriyle devam edecek. Sizi bu konuda uyarıyorum; mal, nüfuz ve silahla sizi aldatmasınlar. Vatan size emanettir. Oyunuzu Irak'ı bugün açlık ve teröre teslim edenlere değil, yolsuzluk ve mezhepçilikten uzak olanlara verin."

dd_4

'SEÇİMLERİ BOYKOT EDEBİLİRİZ'

Şii lider, büyük bölümü eski Başbakan Nuri el Maliki döneminde göreve getirilen Yüksek Seçim Komiserliği üyelerinin değiştirilmesine yönelik talebini de yeniledi. Bunun gerçekleşmemesi halinde seçimleri boykot edeceklerini ifade eden Sadr, "Ölürsem de bu konuda karar halkın olacaktır" diye ekledi.

Sadr, konuşmasında ordunun desteklenmesi gerektiğine de vurgu yaparak, "Kurtarılan bölgeleri yabancı güçler değil, ordunun kontrol etmesi lazım. Orduya elimizden gelen desteği sunabiliriz. Vakti gelince bu konuda ittifaka varılır" dedi.

 

Haber Ara