Dolar

32,5252

Euro

34,9385

Altın

2.439,66

Bist

9.716,77

Sadr’dan kadın ve erkeklere mesaj: Bağımsızlık ve egemenlik saati geldi

Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda es Sadr, bugün Twitter’dan yaptığı yazılı açıklamada, Iraklı erkek ve kadınlara seslenerek, “Vatanını destekle. Bağımsızlık ve egemenlik saati geldi” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 12:14:56

Sadr’dan kadın ve erkeklere mesaj: Bağımsızlık ve egemenlik saati geldi

Irak'ta hükümet karşıtı protestolarların ülke geneline yayılmasından sonra Sadr Hareketi'nin lideri Mukteda es Sadr'dan, Iraklılara yönelik mesaj geldi.

Sadr Hareketi'nin lideri Mukteda es Sadr, bugün Twitter'dan yaptığı yazılı açıklamada, Iraklı erkek ve kadınlara seslenerek, “Vatanını destekle. Bağımsızlık ve egemenlik saati geldi” dedi.

Sadr, Twitter'daki açıklamasında Iraklılara, “Ülkeyi desteklemek için acele et; çünkü senin için haykırıyor. Haklıların yönettiği, yolsuzluk göstermeyen bağımsız bir Irak'a söz ver" dedi.

Sadr, ayrıca yarın (Cuma), ülkenin egemenliğinin "işgalci güçler" tarafından ihlal edildiğini göz önünde bulundurarak, Irak'taki Amerikan varlığını kınayan barışçıl bir milyon gösteri yapılması çağrısında da bulundu.

Ekran Resmi 2020-01-23 11.57.15

Irak'taki Sadrist hareketinin liderine yakın ile bilinen Salih Muhammed el-Irak'ın dün yaptığı açıklamada ise, “Gösterilerimizde disiplinsiz milisleri istemiyoruz. Kamu ve özel mülklere zarar verilmesini istemiyoruz” uyarısında bulundu.

Haber Ara