Dolar

32,3367

Euro

35,1478

Altın

2.241,97

Bist

8.741,33

Sadr’dan, hükümete çağrı

Irak’taki Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda es-Sadr, Irak’ın itibarına zarar verecek şekilde yabancı misyon temsilcilikleri ve devlet kurumlarına yapılan saldırılarla ilgili asker ve güvenlik araştırma komisyonu kurulması çağrısında bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-26 08:47:13

Sadr’dan, hükümete çağrı

Irak'taki Sadr Hareketi'nin lideri Mukteda es-Sadr, Irak'ın itibarına zarar verecek şekilde yabancı misyon temsilcilikleri ve devlet kurumlarına yapılan saldırılarla ilgili asker ve güvenlik araştırma komisyonu  kurulması çağrısında bulundu.

DPA'ya göre Sadr, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Uluslararası forumlarda Irak'ın itibarına zarar verecek şekilde yabancı misyon temsilcilikleri ve devletin resmi kurumlarının hedef alınmasını araştırılması için güvenlik, askeri ve parlamenter bir komisyonun kurulmasını yüksek çıkar için önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Sadr, söz konusu komisyonun soruşturma sonuçlarını belirli bir süre içinde kamuoyuna açıklaması gerektiğini de belirtti.

Şarkul Avsat'ın haberine göre; Irak'ta hükümet binaları ve başta ABD büyükelçiliği olmak üzere bir takım yabancı elçilik ve diplomatik misyon binalarını içeren Yeşil Bölge neredeyse her gün Katyuşa roketleri ile yapılan saldırı girişimlerine tanık oluyor.

Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi ise Mukteda es-Sadr'ın çağrısını memnuniyetle karşıladı.

Başbakan Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Seyyid Mukteda el-Sadr'ın Irak'ın güvenliği, prestiji, itibarı ve uluslararası yükümlülüklerini hedef alan ihlalleri araştırmak için bir güvenlik, askeri ve parlamento komisyonu oluşturma yönünde yaptığı önerileri destekliyoruz. Bazıları başka türlü düşünse de, yasanın onu ihlal edenlerden üstün olduğunu ve Irak'ta yolsuzluk ile kaçak silah ittifakının yeri olmadığını vurguluyoruz.”

 

Haber Ara