Dolar

32,5180

Euro

34,7934

Altın

2.421,26

Bist

9.727,89

Sadiq Khan'dan sosyal medya devlerine 'nefret söylemiyle kuvvetli mücadele' çağrısı

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan sosyal medya devlerini nefret söylemleriyle ve yalan haberlerle daha fazla mücadeleye çağıracak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-12 17:55:41

Sadiq Khan'dan sosyal medya devlerine 'nefret söylemiyle kuvvetli mücadele' çağrısı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'ın Amerika'da katılacağı bir festivalde konuyla ilgili bir konuşma gerçekleştireceği belirtildi. Belediye Başkanı'nın Texas'daki SXSW Festivali'nde açılış konuşmasını yapacak ilk İngiliz politikacı olduğu da ifade edildi.

TEKNOLOJİ DEVRİMİNİ DİZGİNLEMEK İÇİN DÜNYAYA ÇAĞRI

Buna göre Khan Facebook, Twitter ve diğer online alanlarda suistimallerin ve yanlış bilgilendirmelerin önüne geçilmesi için “görevlerini daha kuvvetle” yerine getirmeleri gerektiğini söyleyecek. Khan'a göre dünya çapında ülkelerin teknoloji devriminin gücünü dizginleyebilmek için daha fazla çalışmaları gerek.

Khan, politikacıların koltuklarında oturduğunu ancak çevrenin değiştiğini ve yaratıcılıktan bütün toplum bireylerini faydalandığından emin olmak için daha çok mücadele gerektiğini salık veriyor. Bunun yanı sıra istihdam haklarının görmezden gelinmemesi ve insanların değişen ekonominin gerisinde kalmış hissetmemeleri gerektiğini aktarıyor.

ARTAN YALAN HABER VE İNGİLTERE SEÇİMLERİNE MÜDAHALE VURGUSU

Khan'ın konuşması sırasında, 2016'da göreve gelmesinden bu yana aldığı taciz edici ve yasadışı tweetlerden bahsedeceği, ayrıca İngiltere seçimlerine deniz aşırı ülkelerden yapılan müdahalelerin delilerine ve yalan haberlerin yükselişine değineceği de söyleniyor.

Khan sosyal medya sahasında yerel yasaları çiğneyen içerikle alakalı yasal zorunluluklar olduğunu ifade ediyor ancak bu yasaların uygulanmaması ya da yeterince hızlı şekilde hayata geçirilmemesinden şikayetçi.

ALMAN HÜKÜMETİ ÖRNEĞİ

Khan, gerekli önlemler alınmazsa diğer hükümetlerin de Alman hükümetinin yaptığı gibi, sosyal medyanın nefret söylemlerini, yalan haber ve yasadışı içeriğin kaldırılmasında yavaş hareket etmesi halinde ağır para cezalarının gündeme gelebileceğini ifade edecek.

 

Haber Ara