Dolar

32,3282

Euro

35,0344

Altın

2.282,29

Bist

8.975,52

Sadeleştirilmiş risaleler için toplama kararı

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, 'Holdinge bağlı 148 mağaza ve tüm depolardaki sadeleştirilmiş risalelerin toplatılmasına ve basımının durdurulmasına karar verildi' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-04 19:54:36

Sadeleştirilmiş risaleler için toplama kararı

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Said Özdemir'in yeğeni AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 2012 yılından itibaren sadeleştirilip piyasaya sunulan Said Nursi'nin risalelerinin basımının durdurulup, piyasaya sunulanların da toplatılması için harekete geçti.

Yüce, Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Okumuş'a yazdığı mektupta, "Sadeleştirilen risalelerin sözde cemaat şirketleri tarafından sahteleştirildiğini ve tahrif edildiğini" belirtti.

"Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerinde isimlerini zikrettiği, hayatta olan talebelerinin de bu konuda rızalarının bulunmadığına" dikkati çeken Yüce, söz konusu eserlerin basımının durdurulup, piyasada olanların da toplatılmasını istedi.

"Orijinali satmaya devam edeceğiz"

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Okumuş, sadeleştirilen risalelerle ilgili varislerden talep geldiğini söyledi.

Okumuş, söz konusu kitapların Kaynak Holding çatısı altındaki yayınevleri tarafından basıldığını ve NT Kitabevi mağazalarında satıldığını hatırlatarak, "Bu gelen talepleri değerlendirmemiz gerekiyor. Hak ve hukuka riayet etmek adına Işık Yayınları'ndan çıkan kitabın orijinalini basmaya ve satmaya devam edeceğiz. Biz doğru olanı yapmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"Sadeleştirilmiş risaleler toplatılıp, basımı durdurulacak"

Sait Yüce'nin talebine değinen Okumuş, bunu doğru buldukların belirtti. Okumuş, şunları kaydetti: "Kaynak Holding'e bağlı 148 mağaza ve tüm depolardaki sadeleştirilmiş risalelerin toplatılmasına ve basımının durdurulmasına karar verildi. Bu konuda da kesin talimatlar verdim. Açılan bir dava, hakkında verilen bir mahkeme kararı olan kitapları, ticari gözle basıp satamayız. Biz yayınevlerini ve NT Kitabevi'ni temiz ticaret yapan şirketler haline getirmeye çalışıyoruz. Bu şirketler belirli bir zümrenin değil, millete aittir. Yayınevlerimiz ve mağazalarımızı belli zümreye hizmet eden yerler olmaktan çıkarttık. Söz konusu yayınevlerimiz ve mağazalarımız milyonlarca insana hizmet verir durumdadır."

Haber Ara