Dolar

32,5750

Euro

34,8856

Altın

2.439,08

Bist

9.645,02

Sadece yemek yiyerek günde 5000 TL kazanıyor

BJ Patoo ismindeki 14 yaşındaki Güney Koreli genç, yalnızca yemek yiyerek günde 5000 TL'ye yakın para kazanıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 20:16:18

Sadece yemek yiyerek günde 5000 TL kazanıyor

Bir insan yemek yiyerek nasıl para kazanabilir?' sorusuyla kafanız şişmeden öncelikle bu konuyla ilgili ufak birkaç bilgi vereyim. 2010'lu yıllarda Güney Kore'de Muk-bang (ya da mukbang) isimli bir online yayın konsepti patladı. Koreli gençlerin evlerinde büyük miktarlarda yedikleri yemekleri video üzerinden canlı olarak takipçilerine aktardıkları bu konseptte yayının izlenmesi için belirtli bir ücret ödenmesi gerekiyor. 14 yaşındaki BJ Patoo isimli genç de bu fenomen konseptin ekmeğini yiyenler arasında bulunuyor.

GÜNDE 5000 BİN TL'YE YAKIN PARA KAZANIYOR

Canlı yayınların ilgi çekmesinin en büyük sebebi, yenilen yemek miktarının aşırı şekilde fazla olması. Yani sen, ben insan gibi yemek yesek kimsenin umrunda olmaz ama bu çocuk yeyince günde 5000 TL'ye yakın para kazanabiliyor.

 FENOMEN BİR AKIM HALİNE DÖNÜŞTÜ

Korede meokneun (yeme) ve bangsong (yayın) kelimelerinin bir araya gelmesiyle fenomen bir akım haline dönüşen mukbang, aslında Kore'nin yerel televizyonlarından olan Afreeca TV'de, ismi cismi bilinmeyen bir kişinin yemek yemesiyle ortaya çıkmış (yıl 2008). 2010'lu yıllarda da en popüler zamanlarına ulaşmış.

 NEDEN KEYİF ALIYORLAR?

Şimdi diyeceksiniz ki Koreliler, yemek yiyen bir insanı izlemekten nasıl keyif alıyorlar? Koredeki uzmanların aktardığı bilgilere göre burada yaşayan insanlar, hiyerarşik statülerini yükseltmek ve finansal istikrarı sağlamak adına günün büyük bir bölümünü çalışarak geçiriyorlar, dolayısıyla da geriye kalan günün çok az bir kısmını kendilerine kalıyor. Ve bu kişi bir de yalnız yaşıyorsa, birisini sanki kendisiyle birlikte yemek yiyormuş gibi izlemek eğlenceli gelebiliyormuş.

Haber Ara