Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Sadakataşı’ndan İdlib için yardım organizasyonu

Sadakataşı Hanımlar Komisyonu, İdlib’e destek amacıyla 600 davetlinin katıldığı yardım organizasyonu düzenledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 15:24:28

Sadakataşı’ndan İdlib için yardım organizasyonu

Sadakataşı Derneği Hanımlar Komisyonu, yoğun bombardıman altında bulunanİdlib için başlatılan "İdlib yardım bekliyor" kampanyası kapsamında Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde yardım programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Emekli İstanbul Baş vaizi Mustafa Akgül Hocainsani yardım üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Sadakataşı Derneği'nin bölgede gerçekleştirdiği yardımlar hakkında bilgi verilen programda ayrıca İdlib'de yaşanan son durum ve bölge halkı için neler yapılabileceği davetlilere sunumlarla aktarıldı.

Bölgede insani kriz yaşanıyor

İdlib'de son yaşanan bombardıman sonrasında yüzlerce sivil hayatını kaybetti. 313 bin kişi ise güvenli bölge olan Türkiye sınırına sığındı. İdlib'de barınma başta olmak üzere, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbı malzeme ile hijyen ürünlerinin eksikliği nedeniyle bölgede insani kriz yaşanıyor.

Acil yardım malzemeleri bölgeye ulaştırılıyor

Programda konuşan Dernek Genel Başkanı Kemal Özdal;‘‘İç savaşın başladığı ilk günden itibaren Suriye'yeacil yardım ulaştırıyoruz. Son olarak İdlib'de gerçekleşen bombardıman sonrası yaşananları tüm Türkiye'ye duyurmak için, ‘‘İdlib yardım bekliyor''çağrısıyla acil yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bölgede şu an için yaşanan en büyük sorun barınacak alan bulunamamasıdır. Bu sorunun çözümü için 300 aile için çadır kent kurulumu gerçekleştirdik. Şimdi de bin ailenin konaklayacağı acil yaşam evlere inşa ediyoruz. Soğuk kış aylarının da eklenmesiyle İdlib'de ki dram maalesef artıyor. Bölgeye düzenli olarak yakacak, soba, gıda, hijyen malzemeleri ve kışlık kıyafetler ulaştırarak kardeşlerimize destek olacağız.'' İfadelerini kullandı.

İdlib2

Sadakataşı Derneği Hanımlar Komisyonu Başkanı Büşra Çevik ise yaptığı konuşmada İdlib'de çok büyük insanlık dramı yaşandığını belirterekhanımları bu konuda bilinçlendirmek ve İdlib duyarlılığı oluşturmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Çevik sözlerinin devamında Hanımlar komisyonu olarak bölgeye acil yardım ulaştırmaya devam edeceğiz.'' Dedi.

Sadakataşı Derneği'nin başlatmış olduğu İdlib yardımlarına destek olabilmek için İDLİB yazarak 6780'e SMS atarak 10 TL destekte bulunabilirsiniz.www.sadakatasi.org.tr adresinden banka hesap numaralarına erişebilir ve online bağış yapabilirsiniz. Yardımlar hakkında detaylı bilgi alabilmek için 0216 614 04 61 numaralı telefon numarasından dernek yetkililerine ulaşabilirsiniz.

Haber Ara