Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

Sadakataşı’ndan İdlib’e mülteci kampı

Sadakataşı Derneği, büyük bir insanlık dramının yaşandığı İdlib’in merkezi ve kırsal bölgelerine acil yardım malzemeleri ulaştırmaya devam ediyor. Dernek son olarak bin aile için kalıcı konut projesine başladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-13 21:18:08

Sadakataşı’ndan İdlib’e mülteci kampı

İdlib'e düzenli insani yardım ulaştıran Sadakataşı Derneği bölgede yaşanan en büyük problem olan barınma sorunun çözümü için bin ailenin konaklayacağı briket evlerden oluşan mülteci kampının temelini attı.

Bin aileye kalıcı konut

Bölge şartlarına uygun olarak tasarlanan briket evlerden oluşacak olan mülteci kampında ilk etapta bin aile kalıcı konut sahibi olacak. 24 metrekarelik alana inşa edilecekevler bir oda bir salondan oluşacak.

Rejim güçleri ve Rusya'nın düzenlediği operasyonlar sonrasıyaklaşık 300 bin kişi Türkiye sınırına göç etti. Yaşanan insanlık dramı sonrası dernek tarafındanbaşlatılan acil yardım çağrısıyla birlikte Türkiye sınırına göç edenailelere kış yardımları, gıda ve hijyen malzemeleri düzenli olarak ulaştırılıyor.

İdlib mülteci kampı3

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada büyük bir insanlık dramının yaşandığı bölgeye düzenli acil yardım ulaştırdıklarını belirtti. Özdal sözlerinin devamında ‘‘Bölgede yaşanan en büyük sorun olan barınma ihtiyacının çözümü için 300 çadırdan oluşan çadır kent inşa etti. Şimdi de ilk etapta bin ailenin konaklayacağı briket evlerden oluşan mülteci kampı inşa edimine başladık. Bölgeye acil yardım ulaştırmaya devam edeceğiz.'' İfadelerini kullandı.

Destek olmak için

Dernekten yapılan açıklamada bir briket evin maliyeti 2. 200 TL olarak açıklandı. Evler zorlu kış şartlarının yaşandığı bölgede hayati derecede öneme sahip durumda.

Sadakataşı Derneği'nin başlatmış olduğu İdlib yardımları destek olmak için banka hesap numaralarına, www.sadakatasi.org.tr web adresinden ulaşabilir. Ayrıca tüm operatörlerden İDLİB yazarak 6780'e SMS göndererek 10 TL destekte bulunabilinir. Ayrıntılı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı telefon ile dernek yetkililerine ulaşılabilirsiniz.

İdlib mülteci kampı2

İdlib mülteci kampı

Haber Ara