Dolar

32,6191

Euro

34,7334

Altın

2.507,90

Bist

9.524,59

Sadakataşı’ndan Aksa avlusunda yetim ailelere iftar

Sadakataşı Derneği, ‘‘Kardeşlikte Ramazan Gibi Olalım’’ çağrısıyla 25 ülkede Ramazan yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. Dernek Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa avlusunda Dünya Yetim Günü’nde iftar organizasyonu düzenledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-21 14:43:27

Sadakataşı’ndan Aksa avlusunda yetim ailelere iftar

Mescid-i Aksa avlusunda her yıl düzenli olarak iftar sofraları kuran Sadakataşı Derneği bu yılda iftar sofraları kurarak Filistin halkı ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Her yıl Ramazan ayının 15. gününde kutlanan Dünya Yetim Günü sebebiyle Sadakataşı Derneği bölgede bulunan Ramazan ekibinin organizasyonunda Kudüs'te yaşayan 500 yetim ve ailesiyle iftar sofrasında bir araya gelerek onlara yalnız olmadıklarını hissettirdi.

35 bin kişiye iftar

Sadakataşı Derneği, Ramazan ayı boyunca düzenli olarakMescid-i Aksa avlusunda iftar sofraları kurarak, 35 bin kişi ile kardeşlik sofralarında bir araya gelecek.

1_63

Binlerce aileye gıda kolisi;

İftarların yanında sosyal ve ekonomik anlamda gelir seviyesinin düşük olduğu, Filistin'de dernek tarafından binlerce aileye gıda kumanyası, zekât, fitre dağıtımları ve bayramlık kıyafet dağıtımları gerçekleştirilecek.

Bölgedeki yardım organizasyonlarını koordine edenSadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Altun iftar organizasyonu sonrası yaptığı açıklamada; ‘‘Bölgede kurulduğumuz tarihten itibaren yardım çalışmaları sürdürüyoruz. Bugün de Dünya Yetim Günü sebebiyle Filistinli yetim ve aileleriyle iftar sofraları kurarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirdik. Bu Ramazan ayında da bölgede kumanya, zekât, bayramlık ve fitre dağıtımları gerçekleştirerek düzenli iftar sofraları kuracağız.'' İfadelerini kullandı.

5_34

Destek olmak için

Bu yılda Ramazan sevincini ihtiyaç sahipleriyle birlikte yaşamak için yardım çağrısında bulunan Sadakataşı Derneği, kumanya bedelini 120 TL, bayramlık bedelini 125TL, fitre bedelini 23 TL, iftar bedelini ise 20 TL olarak belirledi.

Ayrıca 2989 kısa mesaj hattından İFTAR yazıp sms göndererek iftar sofralarına katkıda bulunabilirsiniz, www.sadakatasi.org.tr sitesinden online bağış yapabilir ve derneğin 0216 614 0461 numaralı irtibat telefonundan zekât, sadaka, fitre, bayramlık, iftar ve kumanya bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

4_51

Haber Ara