Dolar

32,4734

Euro

34,9533

Altın

2.437,28

Bist

9.716,77

Sadakataşı’ndan 25 bin Arakanlı’ya Ramazan yardımı

Sadakataşı Ramazan ekibi, Arakanlı ihtiyaç sahibi ailelere kumanya, bayramlık, rikşa, dikiş makineleri dağıtımı ve su kuyusu açılışları gerçekleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-15 17:51:58

Sadakataşı’ndan 25 bin Arakanlı’ya Ramazan yardımı

Ramazan çalışmalarına ‘‘Kardeşlikte Ramazan gibi olalım'' çağrısıyla başlayan Sadakataşı Derneği Bangladeş'te bulunan Arakanlı mülteci kamplarında yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Myanmar ordusu ve radikal Budistlerinkatliamlarından kaçarak komşu ülke Bangladeş'e sığınarak zor şartlar altında Cox's Bazar bölgesindeki mülteci kamplarında hayatlarını sürdüren Arakanlı Müslümanlara Sadakataşı Derneği tarafından Ramazan yardımları ulaştırıldı.

3000 aileye kumanya

Sadakataşı Ramazan ekibi Cox's Bazar'da bulunan mülteci kamplarında yaşayan 3 bin aileye pirinç, şeker, yağ, tavuk ve tuzdan oluşan Ramazan kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi.

8_9

500 çocuğa bayramlık kıyafet

Arakanlı mülteci kamplarında yaşayan 400, yetimhanede ise 100 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edilirken Ramazan mutluluklarına ortak olundu. Ayrıca Arakanlı kadınlara 100 dikiş makinesi dağıtımı yapılarak ev ekonomilerine katkıda bulunmaları ve iş sahibi olmaları sağlanacak. Yerel ulaşım aracı olan toplamda 30 rikşa Arakanlıların hizmetine verilerek mülteci ailelerin geçimlerini sağlaması hedeflendi.

Yetimler unutulmadı

Yardım faaliyetlerinin devamında Sadakataşı Ramazan ekibi yetimhane ziyareti gerçekleştirdi. Burada 300 kumanya ve 100 bayramlık dağıtımı gerçekleştirilirken 400 kişiye iftar verildi. Ayrıca 6 rikşa yetimhaneye bağışlandı.

6_21

300 aileye zekât yardımı

Sadakataşı Ramazan ekibi Türkiye'deki yardımsever Müslümanların zekatlarını Arakanlı mültecilere ulaştırdı. 300 mülteci aileye 50 Euro zekâtyardımı yapıldı.

8 su kuyusu açılışı

Bölgede bulunan Sadakataşı Ramazan ekibi, Arakanlı mülteci kamplarını ziyaret ederken 8 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi. Dernek geçtiğimiz yıl içerisinde Bangladeş'te 149 su kuyusunun hizmete açarken, kuyular bölgenin en büyük sorunu olan hijyen ve salgın hastalıkların çözümü için büyük katkı sağlıyor.

Yardımlar için bölgede bulunan Sadakataşı Derneği yönetim kurulu üyesi Murat Kantarcı yaptığı açıklamada; ‘‘Bölgede kurulduğumuz yıldan itibarenyardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cox's Bazaar'da bulunan mülteci ailelere ve yetimlere Ramazan yardımları ulaştırdık. Zor şartlar altında yaşayan yaklaşık 25 bin kişi bu yardımlardan faydalanacak. Arakanlı mülteci kamplarına Ramazan ayı içerisinde yardım ulaştırmaya devam edeceğiz.'' İfadelerini kullandı.

7_11

Destek olmak için

Bu yılda Ramazan sevincini ihtiyaç sahipleriyle birlikte yaşamak için yardım çağrısında bulunan Sadakataşı Derneği, kumanya bedelini 120 TL, bayramlık bedelini 125TL, fitre bedelini 23 TL, iftar bedelini ise 20 TL olarak belirledi.

Ayrıca 2989 kısa mesaj hattından İFTAR yazıp sms göndererek iftar sofralarına katkıda bulunabilirsiniz, www.sadakatasi.org.tr sitesinden online bağış yapabilir ve derneğin 0216 614 0461 numaralı irtibat telefonundan zekât, sadaka, fitre, bayramlık, iftar ve kumanya bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

3_47

2_60

1_57

Haber Ara