Dolar

32,5704

Euro

34,9691

Altın

2.423,76

Bist

9.722,09

Sadakataşı derneği Ramazan kampanyasına başladı

Sadakataşı derneği 2016 Ramazan kampanyası çalışmalarına başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 17:47:40

Sadakataşı derneği Ramazan kampanyasına başladı

Sadakataşı derneği 2016/1437 Ramazan kampanyasının startını verdi. Dernek bu yıl Türkiye ile birlikte 26 ülkede yardım organizasyonu düzenleyecek.

Ortadoğu'dan Balkanlara, Kafkasya'danAfrika'ya, Anadolu'danAsya'ya“NİYETLİMİSİN YARDIM ETMEYE” diyerek iyiliğin izini sürecek yardım gönüllüleri birçok çalışmaya imza atacak.

KUMANYALAR DAĞITILACAK

Gıda kolilerinden oluşan binlerce Kumanyayı Ramazan ayının gelmesini heyecanla bekleyen on binlerce ihtiyaç sahibinin kapıları çalınacak.

İFTARLAR HEP BERABER AÇILACAK

“Bir hasretin vuslatı vardır bu hikayede” diyerek yollara revan olacak Sadakataşı gönül elçileri on binlerce muhacir, düşkün ve garipleri manevi huzur ile iftar sofralarında baş tacı edecek.

Ayrıca Doğu ve Güneydoğu bölgesinden farklı şehirlerimize yerleşen ailelere sıcak iftar yemekleri ikramları yapılacak

BAYRAMLIK HEDİYELER

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yetim öksüz ve kimsesiz çocuklara yaşadıkları acılar bir nebze unutturulup bayramlık hediyeler ile yüzleri güldürülecek.

MESCİD-İ AKSA'DA İFTAR

2011 yılında Sadakataşı Derneği tarafından Mescid-i Aksa'nın avlusuna yaptırılan gölgelikler projesiyle Aksa'nın avlusunda başlatılan geleneksel iftar sofraları bu yılda kurulacak ve Ramazan ayı boyunca iftar programları gerçekleştirilecek.

RAMAZANDA NİYET EDİLEN DİĞER ETKİNLİKLER

Dernekten yapılan açıklamada Ramazan ayının manevi havasının verdiği umutla bazı bölgelerde çeşitli açılış ve projeler hayata geçirilecek.

SURİYE'de Halep ve Türkmen Dağından gelen muhacirler için Cisruşşuğur bölgesinde Suriye Nur Derneği ile ortak yapılan SADAKATAŞI çadırkentinin açılışı gerçekleştirilecek

Bosna Hersek ve Tanzanya'da Dini Bilgiler eğitim seti projesi çerçevesinde Kur'an-ı Kerim İlmihal ve Siyeri Nebi kitaplarının yerel dilde dağıtımları yapılacak

Tanzanya'da 10 Çad'da 5 su kuyusu açılışı gerçekleştirilecek

Çad'da yapımı tamamlanan Göksu Camii açılışı gerçekleştirilecek

Abhazya'da yetim günleri programı yapılacak

Bulgaristan'da yaz etkinlikleri programı çerçevesinde seminerler düzenlenecek

“Biz biliriz ki niyet etmek su içmemek, yemek yememek değildir bu ayda. Niyet etmek; Müslümanca insanca yaşamaya niyet etmektir.Mazlumu,ihtiyaç sahiplerini unutmamaya niyet etmektir mesela. Suriye'deki kardeşlerimizi Afrika'da açlık yüzünden hayatlarını kaybeden yüzbinlerce kardeşimizi hatırlamaya niyet etmektir.

NİYETLİMİSİN YARDIM ETMEYE “ sloganıyla

Bu Ramazanda niyetlerimizi tazeleyelim istedik

diyerek yardım çağrısında bulunan dernek bu yıl kumanya bedelini 80 TL olarak belirledi

Ayrıca Sadakataşı Derneğine 2989 Kısa mesaj hattından İFTAR yazıp sms göndererek iftar sofralarına katkıda bulunabilir,

sadakatasi.org.tr sitesinden online bağış yapabilir ve derneğin 0216 614 04 61 numaralı irtibat telefonundan  zekat sadaka ve fitre bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haber Ara