Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Sadakataşı Derneği Kovid-19 mağdurları için yardım kampanyası başlattı

Kampanya kapsamında dünyayı etkisi altına alan salgın sebebiyle işini ya da çalışamadığı için gelirini kaybeden vatandaşlar ile evlerinden çıkamayan yaşlılar ve hastalara gıda ve hijyen kolileri dağıtılacak- Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal:- 'Sağlık hizmetlerinin yanında ekonomik zararların da asgariye indirilmesi hususunda hükümetimizin verdiği çabaların yanında kimsesiz, yardıma mu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-30 11:07:22

Sadakataşı Derneği Kovid-19 mağdurları için yardım kampanyası başlattı
KAAN BOZDOĞAN - Sadakataşı Derneği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işini ya da bu süreçte çalışamadığı için gelirini kaybeden vatandaşlar ile evlerinden çıkamayan yaşlılar ve hastalara gıda ve hijyen ürünlerini içeren "Büyük Türkiye Dayanışma Kampanyası" başlattı.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine, ülke genelinde yürütülecek yardım faaliyetleri süresince 50 bin aileye gıda kumanyası, 50 bin aileye de belirledikleri marketlerden alışveriş yapabilecekleri 100 lira değerinde sosyal yardım kartı verileceğini söyledi.

Özdal, dağıtımların, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, valilikler ve kaymakamlıkların koordinasyonunda Vefa Sosyal Destek Grubu'nun tespit ettiği ailelere yapılacağını, binlerce aileye aynı zamanda hijyen kolisi verileceğini ifade etti.

Özdal, "Sağlık hizmetlerinin yanında ekonomik zararların da asgariye indirilmesi hususunda hükümetimizin verdiği çabaların yanında kimsesiz, yardıma muhtaç ve işlerinden ayrılmak zorunda kalarak gelir seviyesindeki değişiklikler nedeniyle sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyacı olanlara el atmak görevimizdir. Gün en yakınımızdakilerle dayanışma ve yardımlaşma günüdür. Bu vesileyle Büyük Türkiye Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz." dedi.

Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin önemine vurgu yapan Özdal, süreci en hafif kayıplarla atlatmak için yetkililerin uyarılarının dikkate alınması gerektiğini, herkesin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Hayırseverlere ekonomik daralma yaşayan vatandaşlara destek olma çağrısında bulunan Özdal, kampanya kapsamında mağdur ailelere katkıda bulunmak isteyenlerin, "ACİL" yazıp 2989'a SMS göndererek 5 lira destekte bulunabileceğini kaydetti.

Özdal, hayırseverlerin derneğin internet sitesinden de online bağış yapabileceğini hatırlatırken, derneğin banka hesap numalarına internet sitesinden ulaşılabildiğini sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara